|

Pikainen tortillalasagne

Tiedätte tarinan: maanantai, räntäsade, koko vuorokauden kestävä pimeys, nälkä, kurainen koira ja maanantai. Tarvittiin pikaisesti valmistuvaa ruokaa. Äkkiä. Piti olla jo ja sen piti olla hyvää. Tortillalasagne täytti kaikki vaadittavat elementit. Tarvittiin myös kynttilämeri ja herra Bublen svengaavan siirappinen joululevy.

****

Tortillalasagne

tilkka öljyä
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
400g jauhelihaa
1 prk tomaattimurskaa
1 prk mustapapuja
n. 3 rkl sulatejuustoa (esim. Koskenlaskija)
1 tl suolaa
mustapippuria
1-2 rkl punaviinietikkaa
4 (-6) tortillalettusta (isompia)
juustoraastetta 

Laita uuni lämpiämään 180-200 asteeseen. Kuori ja sipellä sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuumenna pannulla tilkka öljyä ja kuulota sipuleita heti. Lisää jauheliha ja hakkaa se murusiksi sitä paistaessasi. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää tomaattimurska ja valutetut mustapavut. Pieni joukkoon myös sulatejuustoa, sekoita ja anna hautua sen aikaa, että sulatejuusto sulaa. Täydennä makua tilkalla viinietikkaa. Maista ja säädä tarvittaessa.

Laita (pyöreän) vuoan pohjalle kastiketta, raasta päälle hieman juustoa (meillä oli kaapissa vain parmesania, joten sillä mentiin). Lätkäise lettu päälle ja toista jokunen kerros. Laita päällimmäiseksi kastiketta ja juustoraastetta. Paista uunissa noin 15 minuuuttia. Periaatteessahan ruoka on kypsää jo uuniin mennessä eli kyse on lähinnä juuston sulattamisesta ja lettujen lämmittämisestä.

****

Hämmästyttävästi tortillaletuista tuli kastikkeen välissä rakenteeltaan suorastaan kiehtovia, tulkitkoon kukin sanan tavallaan. Tärkeää on, että kastikkeesta tekee omalle suulle superhyvää, sillä eihän tässä ruoassa muuten ole mitään järkeä.

Idean ruokaan vohkimme Valion mainoksesta, mutta rakensimme ruoan kaapin tarjonnan mukaan. Valion version ruoasta löydät täältä.