Rieskarullat poro-omenatäytteellä

Hyvää itsenäisyyspäivää!

Juhlistakaamme itsenäistä kotimaata kiitollisuudella ja ilolla. Juhlan kunniaksi nautittavan kuohuvan tai glögin seuraan sopii erinomaisesti poro-omenatäytteiset rieskarullat.

****

Rieskarullat poro-omenatäytteellä

4 ohutta, neliönmallista rieskaa (meillä Fazer Rullarieska)
150g kylmäsavuporoa (esim. rouheena)
1 prk (120g) smetanaa
2 rkl ranskankermaa (tai esim. turkkilaista jugurttia)
1 pienehkö sipuli
1 omena
2 tl hunaja-omenaviinietikkaa
1 tl makeaa sinappia
mustapippuria

Tee kylmäsavuporosta pienen pientä rouhetta. Ajoin valmiin rouheen vielä tehosekoittimessa pienemmäksi. Kuori ja hienonna sipuli aivan pieneksi. Raasta omena hienolla terällä, vaikkapa viilaraastimella. Sekoita kaikki ainekset.

Jaa ja levitä täyte rieskojen päälle tasaisesti. Rullaa lyhyeltä sivulta alkaen. Kääri folioon/kelmuun ja laita jääkaappiin maustumaan, kostumaan ja tasaantumaan muutamaksi tunniksi tai yön yli. Leikkaa sopiviksi suupaloiksi (rumat päädyt voit leikata ensin ohuelti pois ja syödä ettei tiule hävikkiä).

Tarjoa esimerkiksi glögin kanssa tai osana salaatti- tai alkupalapöytää.

****