Rulla ravintola – lounaspaikkojen aatelia

Ensin Yrjönkadun vinkkelissä oli houkutuksena ”vain” valloittavaNudge, jonne taivalsin liki jokaisella pääkaupunkivisiitillä. Sitten samaan osoitteeseen tuli toinenkin kiehtova paikka, sillä syksyllä osaksi uudistunutta Nudgea kohosi Rulla ravintola. Olen käynyt ravintolan avaamisen jälkeen Helsingissä kahdesti ja syönyt rullia kahdesti. Tyk-kään!

Rulla ravintolassa tarjotaan vietnamilaisella tekniikalla käärittyjä riisipaperirullia. Jos muistan oikein, myös salaaatteja on tarjolla. Rullien täytteet ovat innovatiivisia, raikkaita ja makuhermoja kutkuttelevia. Lisäksi rullat ovat kauniita ja niiden kanssa tarjottava kastike on maukas perusmakujen liitto. Pisteitä Rulla saa myös kuuden sentin viiniannoksistaan – pieni tilkkanen viiniä sopii myös kesken työpäivän syödyn lounaan rinnalle.

Etukäteen ajattelin kaupan ja ravintolan yhdistelmän olevan ehkä hieman kolkko, mutta myönnän ajatteluni olleen rajoittunutta. Rulla sopii sekä visuaalisesti että toiminnallisesti saumattomasti osaksi liiketilaa. Sisustus on valoisa ja kaunis, tyylikäs. Palvelu on sekä ravintolan että kaupan puolella erinomaista olleen samaan aikaan asiallista ja rentoa sekä asiakasta arvostavaa ja kohtaavaa.

Jo ennen ravintolaa, ja edelleenkin, on Rullan rullia on saanut tilata kotiin, kemuihin tai töihin pääkaupunkiseudulla (täällä puolessa välissä Suomea on ollut tyydyttävä tekemään rullia itse).