Apua, leivokseni on smöörattu!

lauantai 26. tammikuuta 2013
Kuva: Sanna Peurakoski, Lähde: Baking Instinct -blogi
Viime syyskuussa blogimaailma pyörähti pari ylimääräistä kierrosta, kun kajahtanut aatelinen, Eleanora von Smöör, julkaisi makeaa elämää ylistävän Baking Instinct -bloginsa. Siitä lähtien siipien havinaa, kimallusta ja fasinoituneisuutta on riittänyt - aatelisen silmin maailma on selvästi makeampi paikka! Eleanoran ruokaympyrä koostuu neljästä sektorista: makeasta, makeammasta, makeimmasta ja kuohuvasta. Ihan näin voin sanoa, että tuossa ympyräisessä tuntuisi kerrankin olevan jotain järkeä. Siitähän puuttuu vain punaviini ja pekoni.

Nyt tämä taivaanrantaa vaistonsa varassa värittävä von Smöör on huomannut, että netissä on, kas vaan, muutama muukin blogi. Ihan pari vaan. Jostain syystä lady iski Babbis-huuhkajansa kynnet Kokit ja Potit -ruokablogiin ja halusi smöörata* ihanat puolukka-kinuskileivokseni. Olen fasinoitunut (mikä veikeä sana)!

Kuva: Reetta Pasanen, Lähde: Baking Instinct -blogi
Olen lukenut Eleanoran jokaisen jutun. Välillä olen nauranut vedet silmissä, välillä piirtänyt silmillä ympyröitä. Teksti on juuri niin iloittelevaa ja irrottelevaa kuin kajahtaneen aatelisen sulkakynästä voi kuvitella syntyvän. Onneksi rönsyilevää vispilänheiluttajaa ohjaa, auttaa ja koordinoi ihana Elina Jyväs. Elina on edellä mainitun aatelissuvun kunniakonsuli ja lehdistösihteeri sekä ennen kaikkea huikea reseptitaituri ja kirjoittaja, ruokatoimittajasuosikkini numero yksi. Ehkä Elina tsekkaa Eleanoran reseptit ennen julkaisua, sillä joka ikinen Baking Instinct -blogin ohje kuulostaa mahtavalta.

* Smööraaminen tarkoittaa minun käsitykseni mukaan samaa kuin nostaa aatelisarvoon, tulla huomatuksi erityisen hurmaavana tai olla kanssani samalla, ylhäisellä tasolla. Arvon von Smöör korjatkoon, jos olen väärässä.

  • Lue aatelisepäilyistä ja smöörauksesta lisää täältä.
  • Alkuperäisen puolukka-kinuskileivosjuttuni löydät puolestaan täältä.

6 kommenttia

Sari - CampaSimpukka kirjoitti...

Tähän pitää ehdottomasti tutustua, kunhan tältä Oulun nähtävyyksiin tutustumiseltani ehdin!

Jael kirjoitti...

Ooh,mikä kunnia;D
En ollut paronitar?/kreivitär? Smööristä tätä ennen kuullutkaan,mutta tein nyt pienen kierroksen Eleonooran valtakunnassa;D

Unknown kirjoitti...

Kiitos vinkistä. Sunnuntai aamu näyttää paljon paremmalta kun on hetkisen saanut nauraa :D.

Hannele kirjoitti...

Oulussa? Mitä? Onko Martti kuvattu?

Hannele kirjoitti...

Sanopa muuta! Sitä paitsi lehdistösihteeri välitti von Smööriltä viestin, että olin suomentanut smöörauksen aivan oikein ;)

Hannele kirjoitti...

Kiitos, Minna, kommentistasi! Von Smöör saa minutkin kertakaikkisen hyvälle tuulelle!

Sisällön tarjoaa Blogger.