Pikaruoka III: Mustapapu-avokadosalaatti

maanantai 7. tammikuuta 2013

Rentouttavan loman jälkeen arki on taas astunut areenalle. Ensimmäisenä lomanjälkeisenä kotityöpäivänä eniten otsaryppyjä aiheutti lounas töiden soljuessa sopivalla vauhdilla - miten onnekas olenkaan mielekkäästä ja inspiroivasta työstä!

Mustapapu-avokadosalaatti toi päivään lisää puhtia. Kun ainekset sekoitetaan illalla, kutsutaan seosta salsaksi ja viereiseen kulhoon katetaan maissilastuja.

****

Mustapapu-avokadosalaatti tai -salsa

1 prk mustapapuja (esim. 285/170g)
1 avokado
tuoretta korianteria tai persiljaa
muutama kirsikkatomaatti
sitruunan tai limen mehua
suolaa

Valuta, huuhtele ja valuta mustapavut. Kuori ja kuutioi avokado ja pilko tomaatit. Sekoita kaikki ainekset kulhossa. Säädä suola ja happo kohdilleen.

ps. valkosipuli sopii sekaan hyvin

****

Muita viidessä minuutissa valmistuvia ruokia ovat esimerkiksi nämä:

21 kommenttia

Arietta kirjoitti...

Näyttää tosi herkulliselta! Pitää kokeilla tätä joskus. En ole ehkä koskaan käyttänyt itse mustapapuja missään..

Hannele kirjoitti...

Tästä on helppo aloittaa mustapapuilu! Papuruoat ovat nostaneen meillä päätään vasta muutaman viime vuoden aikana. Ne on niiiiin hyviä (varsinkin jos viitsisi itse keittää...).

Virpi kirjoitti...

Pidän tämän mielessä! Mulla ois pakastimessa valmiiksi keiteltyjä mustapapuja, kun keitin niitä ison kattilallisen pikkujoulukeitostani varten ja kaikkea en siihen käyttänyt.

Minna Vuo-Cho kirjoitti...

Pavut ovat ihania ! Meillä on viime vuosina innostuttu syömään niitä monenvärisinä ja muotoisina :-)

Ulla kirjoitti...

Kiva idea! Tästähän saa loistavan lisukkeen vaikka mille :-)

Hannele kirjoitti...

Tai sitten teet sitä soppaa uudelleen, se oli älytsinhyvää!

Hannele kirjoitti...

Niin onkin! Muutaman edellisvuoden aikana on meilläkin papujen käyttö on lisääntynyt hurjasti.

Hannele kirjoitti...

Lisuke, lounas tai dippikorvike - menee monessa muodossa :) Mille kaikelle laittaisit tämän lisukkeeksi?

Kotiharmi Kokkaa kirjoitti...

Nää oot pikaruokavelho :) Tai veleho siis, oululaisittain! Aina joku näpsäkkä pikaohje taskunpohjalla jaettavaksi, kiitos.

Hannele kirjoitti...

Kiitos, Kotiharmi! Mutta tämä on katsos osastoa "woman got to do what woman got to do" - työpaikkaruokalassa kotipäivinä ei kokin paikalla ole ruuhkaa (Pultti ei osaa vielä kokata) ja nälkä on pakko taittaa, yleensä nopeasti ;)

Ulla kirjoitti...

Heti ekaksi tuli mieleen ne erinäisen lampaan osat, joita meillä on pakastimessa. Ois varmaan mukavan raikas lisuke. Ja uunisiialle kans, nam! Pavut ja avokado meni heti tän viikon ostoslistalle :-)

Mari kirjoitti...

Erinomaista! Poimin kaikki nopeiden kotilounaiden vinkit talteen!

Hannele kirjoitti...

Muistelinkin, Mari, että meillä on yhteinen vene.

Tiina - Fanni ja Kaneli kirjoitti...

Tosi herkkullisen näköinen lautasellinen! Tämä olisi kyllä ihan nappi lounaaksi mukaan töihin. Olen laittanut korianteria nyt vaikka mihin. Jotenkin tekee raikasta mieli, ja se yksi paras maku juuri nyt. Tuo pyyhe on muuten tosi kaunis - löytyy omastakin kaapista! :)

Mari kirjoitti...

Räpsäsinkin jo kuvan Instagramin puolelle, mutta toitotetaan nyt sitten tännekin, että tein äsken tätä ihan samaa, mutta voipavuista. Ja uh-huh, että oli hyvää! Taitaa äitiyslomani olla nyt pelastettu niiltäkin päiviltä, kun jääkaapista ei löydy tähteitä :).

Hannele kirjoitti...

Kiitos, Tiina! Papusalaatti täyttää kyllä kaikki mukaanotettavankin lounaan merkit: helppo kuskata, ei nuhjuunnu ja voi tehdä edellisiltana tai nopeudessaan aamullakin.

Pyyhe on ihan minun suosikki, upea!

Hannele kirjoitti...

Mahtavaa, Mari! Bongasinkin IG:n kuvasi. Siinäkin mielessä tämä on sinulle hyvä resepti, että tätä voi syödä yhdellä kädellä ;)

EtsiResepti kirjoitti...

Blogissasi on monta hyvää reseptiä! Oletko kuullut reseptisivustosta Etsiresepti.fi?

Jos olet kiinnostunut saamaan enemmän liikennettä omaan blogiisi tai muuten vain haluat löytää hyviä reseptejä, suosittelen että lähdet ilmaiseksi mukaan Etsiresepti.fi hakemistoon: http://www.etsiresepti.fi/mene-mukaan-ruokablogien-kärkeen

Konsepti on jo olemassa monissa Euroopan maissa, ja meidän kauttamme blogit saavat viikottain jopa tuhansia vierailijoita.

Toivottavasti oma blogisi on pian listan kärjessä!

Ystävällisin terveisin,

Etsiresepti
http://www.etsiresepti.fi/

Anu kirjoitti...

Työkaverini näytti Instagramissa ollutta herkullista broileriperuna-ruokaa.. Voisitko laittaa listan, mitä kaikkea hyvää siihen oli käytetty? :)

Hannele kirjoitti...

Huippua, että Instagram-kuvatkin lähtevät elämään, jee-jee :)

Vuokaruoassa oli 3 maustamatonta koipireittä, joiden nahan alle laitoimme suolalla molemminpuolin maustetun sitruunaviipaleen, perunoita epämääräisinä lohkoina sekä kaiken päälle kaadettu ja käsin levitetty kastike. Kastikkeessa oli sitruunamehua, sitruunankuorta raasteena, oliiviöljyä, tuoretta timjamia, valkosipulia, suolaa ja pippuria. Reippaalla mutta vapaalla kädellä kaikkia. Reipas puolituntia uunissa ja avot.

Tänään söin lounaaksi eiliseltä jääneen koiven. Muuten oli hyvää edelleen mutta nahan rapeus oli tiessään. Buu sille ;)

Anu kirjoitti...

Kiitti, kokeillaan viikonloppuna :)

Sisällön tarjoaa Blogger.