Vihreää, valoa!

sunnuntai 24. helmikuuta 2013

Viikonloppuna olen nähnyt juuri sitä mitä kaipansinkin: vihreää ja valoa. Olen sulkenut silmäni kirkkauden paljastamalta pölyltä ja likaisilta pinnoilta. Sen sijaan olen ihastellut vihreitä sirkkalehtiä ja pitänyt kädelläni sadon ensiaskelia, siemeniä.


Chilit ja sitruunaruohot saavat jo valohoitoa. Mullan alla piilossa ovat eilisillan inspiraatio- ja manikyyrihetkessä kylvetyt runkotomaatit (Money Maker, Tigerella), silolehtipersiljat ja hidaskasvuisimmat basilikat. Munakoisot eivät ole suostuneet itämään, niiden suhteen käännyn lähipuutarhan puoleen.

20 kommenttia

 1. Hear hear! Sinä olet monta sirkkalehteä minua edellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ne sieltä tuleevat! Kohti vihreyttä!

   Poista
 2. Oiih, jo sirkanlehdillä. Minä vasta suunnittelen, että pitäisi alkaa siemeniä kylvämään =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suunnitelmat täytyy aina olla hyvät ja vielä ehtii vallan hyvin.

   Poista
 3. Minä vasta kylvin chilit tänään, toivottavasti lämpö riittää itämiseen. Sain lahjoituksena ison läjän chilintaimia, juurikin tuossa sirkkalehti-vaiheessa. Nyt vaan toivotaan lämpöä ja valoa että vahvistuvat, ja muut itävät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Melko mukavan lahjan sait!

   Aurinkoa me toivomme, aurinkoa me toivomme, aurinkoa me toivomme...

   Poista
 4. Minullakin vasta suunnitteluvaiheessa.. tai oikeastaan jo! Toivottavasti en tänä vuonna ole mattimyöhänen, nimittäin tänä kesänä meillä on ensimmäistä kertaa pieni pala ihan omaa (aurinkoista!) pihaa. Jos ottaisikin tälle viikolle projektiksi suunnittelun ja ainakin siementen ostamisen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pala aurinkoista pihaa, mahtavaa! Tsemppiä suunnittelulle!

   Poista
 5. Täällä vasta suunnitellaan, mutta kyllä se kevät siitä! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä(kin) on niitä asioita, joiden kanssa ei todellakaan kannata stressata. Jos ei muista kylvää basilikaa, sen voi hakea torilta. Ja jos sitä ei myydä torilla, voi syödä minttua. Kevättä Keski-Suomeen!

   Poista
 6. Avasin kylvökauden eilen: Sungoldia ja chilejä. Ja vähän valkosipulia keittiöön.

  Sungold-pussissa oli 12 pikkuruista siementä. Ja ulkona hanget korkeat. Toivottavasti itämisprosentti on hyvä ja kestävyys kunnollinen, jotta selviävät roudan sulamiseen asti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvät niistä tulee, kestävät ja sinnikkäät!
   Sungoldit on minulla vielä paikassa jemma, ne on mun aarteita.

   Poista
 7. Meilläkin chilit ovat jo melkein tuon näköisiä, kun olen kerrankin ollut ajosisa liikkeellä... Tosin minä tapani mukaan onnistuin jo sekoittamaan purkit, joten ihan varma en ole siitä onko kaikissa purkeissa chiliä vai olisiko osa sittenkin kirsikkatomaattia... No, sitä enemmän jännitystä satoaikaan tiedossa ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ah, ihanaa, että jollakin muullakin sekoaa purkit. Toistaiseksi tiedän että "näissä kasvaa chilejä" mutta missä rivissä kasvokaan keltaista ja missä punaista, nou aidiö.

   Poista
 8. Täälläkin on aloitettu vasta istutusten suunnittelu. Tänä vuonna pitää olla kyllä aikaisemmassa kuin viime vuonna, kun laitoin siemenet itämään vasta joskus toukokuun tienoilla. Juuri eilen haaveilin jo istutuslaatikosta, kai sellainen on hommattava parvekkeelle tänä vuonna. Kai sitä pitää lähteä siemenostoksille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta toukokuussakin ehtii vielä vaikka mitä! Just erottelin laatikkoon odottamaan ne pussukat, joiden sisällön saa kaataa suoraan maahan. Oi, miten helppoa salaatin, herneiden tai punajuuren kasvattaminen onkaan!

   Poista
 9. Oi, miten on professionaalisen näköiset viljelmät! Kätevää tuo, että on monta pientä pottikennoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pro? Missä? Katos kun riittävän lähelle menee, alkaa näyttää isolta ja hyvältä :) Nuo pottikennot on kyllä hyvät. Niillä on altakastelumattokin. Ekaa kertaa Pottilassa!

   Poista
 10. mulla oli viime vuonna munakoisoa ekaa kertaa kasvamassa. se itää erittäin hitaasti, chilit ja tomaatit sun muut olivat jo pitkällä munakoisiin verrattuna ja muistelen että odottelin sitä pari kuukautta ennenkuin se vihdoin ja viimen iti. sitten sain joitakin esikoulittua ulos lasitetulle parvekkeella ja äidin kasvihuoneeseen. vain kaksi näistä kasvoi hyvin mutteivät hetineet viime vuonna kasvaa tarpeeksi jotta saivat mitään satoa, joten tästä viisaampana jätän minä munakoisin tänä vuonna väliin, mutta, jos haluat kasvattaa munakoisoa aloita sen itäminen hyvin aikaisin, ja totean että nyt alkaa olla jo viime hetkiä kylvää sitä siemenestä. viime vuonna munakoisin kanssa samoihin aikoihin kylvetyt tomaatit (sekä parvekkella että kasvihuoneessa) eivät millään halunneet punastua joten viime vuosi ei ollut suotuisa koisokasveille, samaa päivitteli myös tuttu maanviljelijä. ;)
  mulla taas on viime vuodesta chilit talvehtineet onnistuneesti sisällä, kuten stevia jotka nyt alkaneet oikein ottaa vauhtia lisätyllä keinovalolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viime kesä nyt oli vähän kylmä ja ihan pikkusen vaan sateinen. Ei siitä sen enempää, sillä tulevana kesänä koisot kukoistaa :)
   Chilien ja stevian talvehtiminen on hieno saavutus, vautsi.

   Poista

Sisällön tarjoaa Blogger.