Paahdetut, mausteiset kikherneet

lauantai 16. maaliskuuta 2013

Onko teillä tänään leffalauantai? Sipsien tai poppareiden tilalle napostelukippoon sopivat paahdetut ja mausteiset kikherneet. Ne syntyvät vähällä vaivalla, kuin itsestään. Yksi asia täytyy kuitenkin ottaa huomioon: kikherneisiin jää koukkuun.

****

Paahdetut, mausteiset kikherneet

4 dl kypsiä kikherneitä
1 tl korianterinsiemeniä (tai jauhetta)
1 tl jeeran eli juustokuminan siemeniä (tai jauhetta)
1/2 - 1 tl paprikajauhetta
(ripaus cayannepippuria tai chilijauhetta)
reilu 1/2 tl suolaa
2 tl oliiviöljyä

Kuumenna uuni noin 180 asteeseen (ei-kiertoilmainen uuni voi olla 200). Valuta, huuhdo ja valuta kikherneet huolella, jos käytät säilöttyjä kikherneitä. Levitä kikherneet leivinpaperilla päällystetylle pellille yhteen kerrokseen ja laita uuniin. Anna kikherneiden kuivahtaa uunissa noin viitisen minuuttia, heiluttele välillä peltiä.

Kun kikherneet kuivuvat, tee mausteseos jauhamalla huhmareessa kuivat aineet (tai kipossa sekoittaen, jos käytät jauheita). Sekoita noin puolet mausteseoksesta öljyn kanssa tahnaksi. Ota kikherneet uunista ja levitä tanha niiden päälle mahdollisimman tasaisesti - kädet ovat kätevä apuri. Laita pelti takaisin uuniin ja paahda noin 20-25 minuuttia välillä sekoitellen. Kikherneet ovat valmiita, kun ne ovat rapeita. Varo polttamasta!

Ripottele juuri uunista tulleiden palleroiden päälle lisää kuivaa mausteseosta. Sekoita ja nauti.

****

22 kommenttia

sauvajyvänen kirjoitti...

Voi mikä loistoidea taas kerran! Näitä on ihan pakko kokeilla, voisikin keittää huomenna kik-hreneitä, voisi tehdä hummusta ja osan kuivata.

Jael kirjoitti...

Ihana kuva! Täällä paahdettuja kikherneitä näkyy monessa kioskissa ,joissa myydään paahdettua pähkinöitä ja siemeni,mutta ei ne varmaan ihan noin hyviä ole;D

annemi kirjoitti...

Aivan mahtava idea! meillä on syöty ruiskrutonkeja / sipsejä niitä kaupan pussisipsejä vältellessä, mutta nämä voisivat tuoda vähän vaihtelua löhöiltoihin :)

Anonyymi kirjoitti...

En ole koskaan tykännyt sipseistä enkä poppareista mutta näistä tykkäisin ihan varmasti!

Nanna kirjoitti...

Erinomaisen mielenkiintoista!

Hayley kirjoitti...

Ehdottomasti testaukseen! :)

Hannele kirjoitti...

Ja niin iski hummushimo. Oijoi.

Hannele kirjoitti...

Kiitos!
Siellä on varmasti vähän erilainen kulttuuri naposteltavien(kin) suhteen :) Olisipas kiva päästä joskus testaamaan!

Hannele kirjoitti...

Ruisleivästä tehdyt snäksit on kyllä ihania (mutta niin on minusta nämäkin)!

Hannele kirjoitti...

Nämä on rapeampia kuin sipsit tai popparit ja suutuntumalta hauskoja - kokeile ihmeessä!

Hannele kirjoitti...

Ja mielenkiintoa lisää se, että mausteiden lisäämisessä, vaihtamisessa ja säätämisessä on mielikuvitus rajana!

Hannele kirjoitti...

Hyvä! Jee! Kiva!

Kotiharmi Kokkaa kirjoitti...

Nämä olivat ta-jut-to-man hyviä!!!! Monin, monin verroin parempia kuin sipsit ikinä. Uhmaan koukutusvaroitusta ja teen näitä ihan varmasti.

Minna Vuo-Cho kirjoitti...

Nam - näitä pitää kokeilla. Laatikosta löytyykin juuri sopivasti vielä puoli pussillista kuivattuja kikherneitä hummushimon jäljiltä...

Jael kirjoitti...

Juu täällä on tapana nautiskella seurassa ja etenkin urheilun yhteydessä paljon paahdettuja siemeniä,pähkinöitä ja tuollaisi kikherneitäkin.Sellaisia saakin useasta paikasta.Itse suosin kyllä enennäm ei paahdettuja versioita.

Hannele kirjoitti...

Hyvä! Pallerot toimi skumpan parina vallan mainiosti ;)

Hannele kirjoitti...

Oi hummushimo, niin tuttu tunne. Se iski viimeksi tänään!

Hannele kirjoitti...

Kuulostaa melkosen paljon terveellisemmältä kuin vaikkapa jäähallissa täällä hotkittavat höyrymakkarat, hodarit, lihapiirakat ja hillomunkit. Uh.

Hanna kirjoitti...

Kikherneet uunissa, ai että – kiitos tästä!

Hannele kirjoitti...

Ihanaa, Hanna! Aurinkoa!

Thuja kirjoitti...

Kokeilin juuri ja tuli törkeän hyviä! Mmm... Kiitos ohjeesta!

Hannele kirjoitti...

Kiitos, Thuja! Parasta, että palasit kommentoimaan - teit lauantai-illasta erityisen hyvän :)

Sisällön tarjoaa Blogger.