Inkiväärisiirapista drinkiksi

tiistai 30. huhtikuuta 2013

Eilen kehoitin Kokit ja Potit -facebookin puolella laittamaan inkiväärisiirapin pöhisemään, sillä tänään tehdään raikkaita inkivääri-limettidrinkkejä. Mutta ehtii inkiväärisiirapin keitellä tänäänkin.

Inkiväärisiirapista saa helposti sekoiteltua sekä aikuisille että lapsille sopivia sihiseviä juomia. Limetin mehu raikastaa makean siirapin ja kivennäisveden poreet saa kevätilon pirskahtelemaan. Drinkkiin voi sekoittaa myös hieman hedelmämehua, vaikka ananaista, jos hedelmäisempi juoma houkuttaa.

Kippistä kaverit!

_____Resepti
Inkivääri-limettidrinkki

inkiväärisiirappi
3 dl vettä
3 dl sokeria
n. 50g (5x5cm) tuoretta inkivääriä

inkivääri-limettidrinkki
4 cl inkiväärisiirappia
2 cl limetin mehua
(2 cl vodkaa)
n. 8 cl kivennäisvettä
jäitä

Tee ensin inkiväärisiirappi. Kuori inkivääri ja leikkaa se kuutioiksi. Mittaa kattilaan kaikki ainekset ja keitä hiljalleen puolisen tuntia eli kunnes liemi hieman sakenee. Ota pois levyltä ja anna jäähtyä inkiväärien liotessa liemessä. Siivilöi jäähtynyt siirappi ja säilytä tarvittaessa jääkaapissa kannellisessa rasiassa. Siirappi säilyy parisen viikkoa.

Sekoita drinkki. Maista ja säädä tarvittaessa makeutta siirapilla, hapokkuutta limetillä. Tittidii!

****

Inkivääri-limettidrinkki sopii erinomaisesti myös onnittelumaljaksi. Voit myös vaihtaa vodkan ja kivennäisveden kuohuviiniin.

6 kommenttia

Mari kirjoitti...

Kyllä, tästä meiningistä tykkään :) Hyvää vappua myös sinne!

Hannele kirjoitti...

Hyvä oli meininki ja drinkki! Siirappi loppu jo, täytyy keitellä lisää.

Anonyymi kirjoitti...

Puolassa joimme baarissa olutta, joka oli maustettu inkiväärisiirapilla. On ehkä pakko kokeilla tätä myös kotioloissa, nyt kun muistutit asiasta :) -Reetta

Hannele kirjoitti...

Kiitos, Reetta kommentistasi! Tuo inkiväärisiirappiolut kuulostaa to del la mielenkiintoiselta, mutta en oo ihan varma kuulostaako sen houkuttavalta ;)

Anonyymi kirjoitti...

Hahah olin itsekin hyvin epäluuloinen, koska en voi sietää täällä Itävallassa suosittuja kalja-fanta/sprite-sekoituksia, mutta inkiväärisiirappiolut oli paljon parempaa :P

Daniela kirjoitti...

Itsekin keittelin inkivääriä hunajan ja rusinoiden kera makoisaksi siirapiksi, kun jäi simat laiskuuksissa laittamatta. Mutta hyvää oli kyllä tämäkin!

Sisällön tarjoaa Blogger.