Papu-panzanella
Papu-panzanella on ruokaisa versio italialaisesta klassikkosalaatista. Salaatti hyvin sopii kevyeksi lounaaksi tai lisukkeeksi. Panzanella tekee myös kuivahtaneelle leivälle taikoja!
Panzanella on toscanalainen salaatti, joka koostuu yksinkertaisimmillaan vain tomaatista, kuivahtaneesta leivästä ja kastikkeesta eli etikasta ja oliiviöljystä.
Papu-panzanella syntyy, kun kypsien tomaattien, leipäkuutioiden ja kastikkeen joukkoon sekoittaa suuria valkoisia papuja sekä pieniä tai suuria kapriksia ja kourallisen oliiveja. Samalla salaatti muuttuu nälkääpitäväksi mutta kevyeksi lounaaksi tai lisukkeeksi. Tuore basilika ylevöittää salaatin vaikka juhlapöytään sopivaksi.
Pavut tekevät tästä salaatista ruokaisan ja ihanan täyteläisen. Kokeile myös näitä herkullisia ja ruokaisia salaatteja:
- Jennifer Aniston -salaatti (suosikkiresepti)
- Nizzan salaatti
- Paahdettu munakoiso-kikhernesalaatti
- Tabbouleh-salaatti kvinoalla
Papu-panzanella
Raaka-aineet
- 3-4 tomaattia
- 2-3 viipaletta kuivahtanutta vaaleaa leipää
- 1 prk isoja valkopapuja (säilyke)
- kapriksia
- kalamata oliiveja
- 2 rkl sherryviinietikkaa tai punaviinietikkaa
- 2 rkl oliiviöljyä
- suolaa
- tuoretta basilikaa
Tee näin
- Pilko huuhdotut tomaatit ja kuutioi leipä.
- Valuta pavut.
- Laita kulhoon tomaatit, leipäkuutiot ja pavut sekä kapriksia ja oliiveja.
- Sekoita viinietikka ja öljy, kaada salaatin joukkoon.
- Mausta suolalla ja maistele.
- Anna salaatin tekeytyä hetki, jotta leipäviipaleet imaisevat itseensä hieman nestettä ja makua.
- Laita salaatin joukkoon runsaasti tuoretta basilikaa.