Parsa-ajan paras lounas

torstai 2. toukokuuta 2013

Yksinkertaiset asiat saavat ihmismielen onnelliseksi. Yksi niistä on pikaisesti kasattu parsapannu, joka tekee päivästä keväisen ja iloisen, vaikka taivaalta vihmoisikin räntää.

****

Parsapannu

tilkka oliiviöljyä
tuoretta parsaa
ilmakuivattua kinkkua
kananmunaa
parmesaania
mustapippuria
(sormisuolaa)

Poista parsoista puiseva tyvi ja kuori parsat tarvittaessa. Kuumenna tilkka öljyä paistinpannulla ja laita parsat paistumaan. Laita samalle pannulle myös kananmuna. Paista parsoja pari kolme minuuttia ja käännä ne. Lisää pannulle ilmakuivattua kinkkua. Parsapannu on valmis, kun kananmunan valkuainen on hyytynyt, keltuiainen saa jäädä löysäksi, sillä se toimii oivallisena kastikkeena. Vuole päälle parmesaania ja rouhaise mustapippuria. Lisää tarvittaessa hieman suolaa.

****

8 kommenttia

 1. Eipä tuo muuta tarvitse.. Aika täydellistä, mutta mieluusti ilman räntäsadetta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen sekä täydellisyydestä että räntäsateesta täysin samaa mieltä!

   Poista
 2. Komppaan Jokihakaa, ettei räntää kyllä tarttis tulla enää missään! Mä en ole oikein vielä päässyt parsan makuun tänä keväänä mutta uusia pottuja odotan sitäkin enemmän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me ollaan syöty jo vaikka kuinka monta nippua parsaa. Tämmöinen parsapannu on kotitoimistopäivinä ollut enemmän sääntö kuin poikkeus. Helppoa ja niin hyvää!

   Poista
 3. Kyllä huonompikin päivä on pelastettu tuolla annoksella :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parsainen päivä ei koskaan ole huono :)

   Poista
 4. Mieluumin tuota pannua kattelee kuin räntäsadetta :) Oisko se ollut nyt viimeinen tälle keväälle, siis räntä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, että Pekka Pouta oli väärässä, kun sanoi radiossa, että lauantaiaamuna talvirenkaita saatetaan tarvita pohjoisessa ja pohjanmaalla. En ala. Muutan kasvihuoneeseen harson alle :)

   Poista

Sisällön tarjoaa Blogger.