Parsa-ajan paras lounas

torstai 2. toukokuuta 2013

Yksinkertaiset asiat saavat ihmismielen onnelliseksi. Yksi niistä on pikaisesti kasattu parsapannu, joka tekee päivästä keväisen ja iloisen, vaikka taivaalta vihmoisikin räntää.

****

Parsapannu

tilkka oliiviöljyä
tuoretta parsaa
ilmakuivattua kinkkua
kananmunaa
parmesaania
mustapippuria
(sormisuolaa)

Poista parsoista puiseva tyvi ja kuori parsat tarvittaessa. Kuumenna tilkka öljyä paistinpannulla ja laita parsat paistumaan. Laita samalle pannulle myös kananmuna. Paista parsoja pari kolme minuuttia ja käännä ne. Lisää pannulle ilmakuivattua kinkkua. Parsapannu on valmis, kun kananmunan valkuainen on hyytynyt, keltuiainen saa jäädä löysäksi, sillä se toimii oivallisena kastikkeena. Vuole päälle parmesaania ja rouhaise mustapippuria. Lisää tarvittaessa hieman suolaa.

****

8 kommenttia

Jokihaka Kokkaa kirjoitti...

Eipä tuo muuta tarvitse.. Aika täydellistä, mutta mieluusti ilman räntäsadetta.

Liisa kirjoitti...

Komppaan Jokihakaa, ettei räntää kyllä tarttis tulla enää missään! Mä en ole oikein vielä päässyt parsan makuun tänä keväänä mutta uusia pottuja odotan sitäkin enemmän.

Minna Ahvenainen kirjoitti...

Kyllä huonompikin päivä on pelastettu tuolla annoksella :).

Kotiharmi Kokkaa kirjoitti...

Mieluumin tuota pannua kattelee kuin räntäsadetta :) Oisko se ollut nyt viimeinen tälle keväälle, siis räntä?

Hannele kirjoitti...

Olen sekä täydellisyydestä että räntäsateesta täysin samaa mieltä!

Hannele kirjoitti...

Me ollaan syöty jo vaikka kuinka monta nippua parsaa. Tämmöinen parsapannu on kotitoimistopäivinä ollut enemmän sääntö kuin poikkeus. Helppoa ja niin hyvää!

Hannele kirjoitti...

Parsainen päivä ei koskaan ole huono :)

Hannele kirjoitti...

Toivotaan, että Pekka Pouta oli väärässä, kun sanoi radiossa, että lauantaiaamuna talvirenkaita saatetaan tarvita pohjoisessa ja pohjanmaalla. En ala. Muutan kasvihuoneeseen harson alle :)

Sisällön tarjoaa Blogger.