Tarhassa vallitsee tasapaino

tiistai 28. toukokuuta 2013


Palatessani aamuyöllä kotiin työreissun ja Bon Jovin voimaannuttamana en ollut uskoa verkkokalvojani: orastava keväinen vihreys oli humahtanut viikossa valloittavan vihreäksi kesäksi. Minulta jäi näkemättä hehkuvin hiirenkorva-aika, mutta en valita. Tätä olen odottanut koko pitkän talven!


Kesän tietää tulleen vihreyden lisäksi myös surisevista herukkapensaista, pian avautuvista omenenkukista, ruohosilpun levittämisestä värjääntyneistä käsistä sekä tolkuttomasta kitkemisen tarpeesta. Näemmä vuohenputkipe******t voivat aivan helposti venähtää viikossa juuri näkyvistä nysistä puolimetrisiksi korstoiksi. Onneksi saman tempun on tehnyt myös raparperi ja ruohosipuli. Myös salaatin ensimmäinen sato on jo hyvinkin korjauskunnossa ja avomaalle kylvetyt rivit ovat lähteneet kasvuun lupaavasti. Viikon aikana pihaamme on kasvanut myös portti. Ai, semmoisiakinko siemeniä on myynnissä?


Jotta elämän tasapaino säilyisi, täytyy todeta talven vieneen pari sitkeäksi sissiksi luulemaani aarretta. Kasvihuoneen viiniköynnös sekä vuosia vallattomana kasvimaalla levinnyt mäkimeirami päättivät muuttaa talven tuulissa kohti parempia kasvuolosuhteita. Heippa vaan ja terveisiä sinne minne ikinä lähdittekin. Marssin suutuspäissäni lähipuutarhalle, tilasin kaksi viiniköynnöstä ja pakkasin kyytiin neljä mäkimeiramia.

21 kommenttia

Ulla kirjoitti...

Reiättömiä mizunoita :-0 Älä nyt vaan sano, ettei Oulussa ole kirppoja!

Kesä on kyllä yllättänyt vauhdillaan (ja niillä vuohenputkilla!) niin, ettei millään pysy perässä. Kaikki kukkii ja kasvaa, ja puutarhuri joutuu juoksemaan tukka putkella ympäri pihaa, ettei vain menetä hetkeäkään tästä ihanuudesta.

Hannele kirjoitti...

Kasvuvauhti on kyllä huima! Esimerkiksi pioneja ei näkyny ollenkaan kun lähdin reissuun ja nyt ne on noin 40 senttisiä. Käsittämätöntä mutta ihanaa!

Pitäydytään tuossa luulossa, että Oulu on paratiisi. Ei kirppoja, ei mitään ;) Tervetuloa!

Jokihaka Kokkaa kirjoitti...

Mukavan kesäiseltä näyttää!

Päivi / Kokkeillaan kirjoitti...

Hyvä ajatus tuo kaksi viiniä - pysyvät paremmin maisemissa, kun on kamu :) Ja Bon Jovia olet ollut katsomassa ja kuulemassa!!! Meilläkin se oli tyttöitten kanssa suunnitelmissa, mutta kaikkien kuvioiden jälkeen jouduimme tyytymään pitämään bonjovinaamareita toissa viikonloppuna. Ei ollu sama, ei.

Paula kirjoitti...

Kevään kasvu kesäksi on ollut aivan huimaa! Minäkin olen ihmetellyt joitakin aivan kummallisia talvitappioita, vaikken enää muista oliko talvessa mitään sen ihmeellisempää vaikeutta. Esim. tuoksukurjenpolvet ovat tyystin heittäneet henkensä!

Hannele kirjoitti...

Ja tuntuu! Lempeä tuuli hellii! Tää siirtäs nyt kotitoimiston pihalle :)

Hannele kirjoitti...

Bonjovinaamarit olisin halunnut nähdä :D Kuulostaa pähkähullulta!
Vannon, että se ei ollut sama kuin valtavan autolavasteen tehty liveshow.

Juuri noin ajattelin viiniasiasta minäkin. Lähti etsimään kaveria, mokoma.

Hannele kirjoitti...

Lähipuutarhalla sanoivat eilen muidenkin valitelleen kummallisia katoja. Täällä ainakin pakkaset tulivat ennen lumia, se selittänee ainakin osan tuhoista, vaikka mäkimeiramia en ymmärrä siltikään.

Kesä <3

Hannele kirjoitti...

* autolavasteen edessä...

Annaleena kirjoitti...

Tämä on kyllä ihanaa aikaa. Ihan hetkessä luonto on muuttunut vihreäksi, kukat kukkii ja syötävää saa poimia omalta maalta :) Täällä odotellaan saadaanko kirsikkapuusta ensimmäinen sato tänä kesänä...

Hannele/Omenaminttu kirjoitti...

Talvi taisi olla aika rankka kasveille. Minulta kuoli salvia, iisoppi ja persilja. Laventeli, anis-iiso ja ranskalainen rakuuna ovat herkkiä ja arvatenkin menivät menojaan talven mukana. Joissakin vahvoissa perennoissakin on kituliaisuutta havaittavissa. Näin ne puutarhurin vuodet vaihtelevat.

Hannele kirjoitti...

Nautin joka hetkestä (joskin työt vähän haittaa harrastusta)!
Sadon, tai mahdollisen sadon, odottaminen on jännää puuhaa :)

Hannele kirjoitti...

Jostain syystä tämä talvi oli rankempi kuin moni muu. Silmänruokapuolella tuli meilläkin joitain kummajaismenetyksiä, mutta ihme ja kumma menetykset ei koskaan koske rikkaruohoja :)

Akvis kirjoitti...

Minusta tuo taimien tuplaaminen on hyvä kosto! Kasvuonnea ja ihanaa vihreää kautta sinulle! Hyvin alkoi noista rehevistä mizunoista päätellen! :-)

Minna Vuo-Cho kirjoitti...

Totta, tänä vuonna kaikki muuttui vihreäksi miltei yhdessä yössä. Meidän monivuotiselle tulppaanipaikallemmekin ilmeistyi parin vuoden tauon jälkeen niiden alkuperäisten 7 sijaan 17 upeaa, korkeaa oranssinpunaista tulppaania !

Jonna kirjoitti...

Teillä ei lopu mäkimeirami kesken. Se oli onneksi yksi sitkeistä sisseistäni. Olin jo ihan kateellinen, että Oulusa noin isoja salaatteja. Onneksi kerroit ne ovat syntyneet kasvihuoneessa, muuten olisin saattanut olla kade...

Merituuli kirjoitti...

Puutarhan kasvua on kyllä mielenkiintoista seurata, vaikkakin meillä se on onnettoman pieni.

Meillä työsuhteensa talven aikana päätti sitruunatimjami, mikä oli harmi.

Hannele kirjoitti...

Kiitos, samaa sinulle! Toivottavasti peurat, kirpat ja muut lemmikit pysyvät poissa teidänkin tontilta.

Hannele kirjoitti...

Vau! Tulppaanit ovat kyllä upeita. Nyt olen aivan hurahtanut laukkoihin.

Hannele kirjoitti...

Täytyy olla vähän särkymävaraa :) Mäkimeirami on levinnyt kuin hullu monta monituista vuotta ja nyt ei niin mitään eloa.

Kasvihuoneen lämmössä on salaateilla ollut hyvä kasvaa. Avomaalla on vähän hiljaisempaa, vielä.

Hannele kirjoitti...

On se vaan ihanaa puuhaa!
Kummia menetyksiä kuuluu vaikka mistä. Mutta onneksi ilonaiheitakin on!

Sisällön tarjoaa Blogger.