Grillatut ahvenet voikastikkeella

keskiviikko 19. kesäkuuta 2013

Kerran kaukana idässä ihastuimme grillattuihin kaloihin ja tiikerirapuihin, jotka tarjoiltiin yksinkertaisen voikastikkeen kanssa. Kastikevariaatioita oli useita, joista valkosipuli ja chili-korianteri nousivat suosikeiksemme. Tässä grillattujen ahventen reseptissä olen yhdistänyt kastikkeiden maut siten, että voikastikkeessa valloittaa valkosipuli, kalan sisään on päässyt hieman chiliä ja korianteri on lisätty tuoreena grillistä nostettujen ahventen päälle.

Grillatut ahvenet voikastikkeella ovat helppo herkku, jonka valmistamiseen ei mene kuin puolisen tuntia. Me söimme kalojen kanssa kesän ensimmäiset siiklit - täydellinen keskikesän parivaljakko.

****

Grillatut ahvenet voikastikkeella

ahvenet
kokonaisia ahvenia
suolaa (esim. yrttisuola)
limettiä (+kuori)
mietoa, tuoretta chiliä
ruohosipulia
oliiviöljyä

voikastike
voita
suolaa
valkosipulia

lisäksi
kevätsipulia
tuoretta korianteria
limettiviipaleita

Huuhtele ja kuivaa peratut ahvenet. Ripottele kalojen sisään suolaa (Me käytimme sitruunasuolaa, jota olemme saaneet ystäviltämme, mutta maustamaton suola sopii hyvin. Voit myös raastaa kalan sisään halutessasi pienen määrän pestyä limetin kuorta). Viipaloi limetti. Puolita viipaleet tarvittaessa, jos kalat ovat pieniä. Silppua mietoa chiliä ja ruohosipulia. Laita kalojen sisään suolan lisäksi limettiä, chiliä ja ruohosipulia. Huiski kalojen päälle hieman öljyä.

Kuumenna grilli kohtalaisen kuumaksi ja grillaa kaloja noin 15-20 minuuttia suoralla lämmöllä. Käännä puolivälissä.

Tee voikastike sulattamalla voita kattilassa ja silppuamalla voin joukkoon valkosipulia. Voit tehdä kastikkeen jo aiemmin, jolloin voi ehtii saada valkosipulin makua. Tällöin voit halutessasi siivilöidä valkosipulinpalat pois (me rakastamme valkosipulia, joten emme tee niin; mitä enemmän valkosipulia, sitä parempi).

Nosta grillatut ahvenet tarjoiluvadille ja laita päälle reilusti tuoretta korianteria ja kevätsipulia sekä limettiviipaleita. Tarjoa salaatin tai uusien perunoiden kanssa.

****

ps. Voit kirkastaa voin kastiketta varten, jos haluat. Arkiruoanlaitossa me emme jaksaneet nähdä moista vaivaa.

9 kommenttia

Unknown kirjoitti...

Näin merenrannalla asuvalle ahvenet,voissa paistettuna on herkkua. Ahvenet on kyllä grillattuna niin hyviä. Onneks kohta merestä nousee taas mukavia kilon ahvenia :) ihan törkeen syötävä kuva,nam!

Hannele kirjoitti...

Törkeen syötävän kuvan ottaja kiittää :D

Jael kirjoitti...

Et arvaa miten paljon tekee tuollaista mieli! Muuten,olen huomannut että olet hummusfani ja postasinkin vähän erilaisesta sellaisesta...HYvää juhannusta!

Hannele kirjoitti...

Jael, hummusfanius on vappiin osunut havainto! Luin jo (monta kertaa) sinun hummusjutun. Oijoi, tuommoseen ravintolaan menisin mielelläni!

Andalusiana kirjoitti...

niiiiiiiiiiiiiin ihana kesäisen raikkaan kauniin houkutteleva on niin kuva kuin resepti!

Hannele kirjoitti...

Kiitos, Andalusiana! Ihana kuulla!

Tuomas kirjoitti...

Voih, tänne ei pitäisi koskaan tulla nälkäisenä. Vaikka ei siitä silti apua olisi - näyttää huippuhyvältä! :)

Hannele kirjoitti...

Hyvä! Kiitos, Tuomas! Onkihommiin vaan (tai kalakauppaan) :)

Akvis kirjoitti...

Kunpa saisi syödä itse ongittua, tuoretta ahventa! Vesi tirahti kielelle jo pelkästään kuvaa katsellessa. Reseptiä en edes uskaltanut vilkaista.

Sisällön tarjoaa Blogger.