|

Nachospaistos grillissä

Keväällä päätimme, että tänä kesänä kehitämme grillaustaitojamme ja kasvatamme repertuaarimme. Taito-osastolta ei ole vielä kovin paljon raportoitavaa; lomalaisilla on ollut kiire olla hunnigolla, juoksennella niityillä ja olla tekemättä mitään. Ja voi olla, että valikoimammekaan ei tule valtavasti laajenemaan, sillä grillissä folionyytissä valmistettu nachospaistos on niin herkullista, ettei uutuuksille ole taas hetkeen tarvetta.

****

Nachospaistos grillissä
2-3 annosta

suolalla maustettuja maissilastuja
juustoraastetta (esim. cheddar)
tilkka öljyä folion öljyämiseen

tomaatti-korianterisalsa
3-4 tomaattia
1 pieni punasipuli
n. 2 dl mustapapuja
1 limetti (mehut)
kourallinen tuoretta korianteria
suolaa (maltillisesti)

lisäksi
1-2 avokadoa
1 tuore mango
tuoretta korianteria
(limetinlohkoja)

Tee ensin tomaatti-korianterisalsa. Silppua tomaatit ja sipuli. Valuta tarvittaessa mustapavut ja sekoita ainekset kulhossa. Mausta limetin mehulla, silputulla korianterilla ja suolalla. Muista, että maissilastuissa on suolaa, joten ole maltillinen suolan kanssa.

Laita kaksi reilua folionpätkää ristikkäin ja nosta valmiiksi reunoja hieman vuokamaiseksi. Öljyä ohuelti ”foliovuoan” pohja ja lado kerroksittain maissilastuja, juustoa ja salsaa. Nosta folioiden reunat yhteen ja nipistä kiinni. Paista nachopaistosta grillissä kannen alla, epäsuoralla lämmöllä noin 10-15 minuuttia eli kunnes juusto on sulanut. Paistoksen ollessa grillissä kuutioi avokado(t) ja mango. Pirskota päälle hieman limetin mehua.

Tarjoa paistos heti avokadon ja mangon kanssa. Tuore korianteri ja limetinlohkot sekä viimeistelevät että koristelevat ruoan.

Hox! Mikäli grillissäsi ei ole kantta, laita folionyytin päälle kattila, teräksinen kulho tai muuta innovatiivista. Näin paistos saa lämpöä myös ylhäältä päin, valmistuu nopeammin ja lopputulos on tasaisempi.

****