Valkosuklaatäytteiset vadelmat
Muistatteko, kun tein viime kesänä täytettyjä mansikoita? Mansikoiden sisään lusikoitiin makeutettua mascarponejuustoa ja ne dipattiin keksimurussa – takuuvarma hitti noutopöytään tai piknikille.
Valkosuklaatäytteiset vadelmat vaativat hieman enemmän kärsivällisyyttä, mutta takaan niiden olevan vaivan arvoisia. Raikas vattu ja kermaisella tuorejuustolla pehmennetty valkosuklaa ovat täydellinen makupari, eikä kukaan voi vastustaa pieniä ja suloisia syötäviä.
****
Valkosuklaatäytteiset vadelmat
50g valkosuklaata
n. 100g maustamatonta tuorejuustoa
n. 200g tuoreita, kotimaisia vadelmia
Sulata suklaa vesihauteessa, nosta kulho pois lämmöstä ja sekoita suklaasulan joukkoon tuorejuusto. Sekoita, kunnes täyte on tasaista. Täytä vadelmat. Vadelmien täyttäminen onnistuu helpoiten pursottamalla täytettä joko pussiin leikatun pienen reiän tai ohuehkokärkisen tyllan avulla. Laita täytetyt vadelmat jääkaappiin jäähtymään.
****