Maustekurkut

Maustekurkut tai suolakurkut – rakkaalla reseptillä on monta nimeä. Tämä paras ja helpoin ohje kannattaa ottaa talteen!

Parhaat maustekurkut syntyvät muutamalla raaka-aineella ja ilman keittämistä. Salaisuutena on etikan, sokerin, veden ja suolan muodostama liemipohja, joka maustetaan pippurilla ja tillillä, joskus muillakin mausteilla.

Maustekurkku-reseptin jujuna on kurkkujen tekeytyminen huoneenlämmössä. Kolme vuorokautta riittää hyvin, jonka jälkeen kurkut liemineen purkitetaan ja laitetaan jääkaappiin. Ja mikä parasta: kurkut ovat heti valmiita syötäväksi. Maustekurkut säilyvät jääkaapissa useita kuukausia – jos eivät tule syödyksi.

Säilöntäliemi on helppo tehdä – muista hätänumero ja aakkosjärjestys

Teen mausteliemen varsin perinteisellä 1:1:2 -ohjeella. Liemen suhteiden muistisääntö on helppo: hätänumero ja aakkosjärjestys. Etikan, sokerin ja veden lisäksi liemeen laitetaan mausteita oman maun mukaan. Usein laitan reilusti valkosipulia sekä mustaherukanlehtiä, tilliä, pippureita ja sinapinsiemeniä. Purkkiin voi laittaa myös chiliä tai esimerkiksi piparjuurta.

Muista myös nämä loistavat säilöntäreseptit:

Maustekurkut eli suolakurkut on helppo tehdä itse. Viipaloidut kurkut ovat mausteliemessään valkoisessa, sinireunaisessa kulhossa. Kuvan oikeassa reunassa on tilliä.

Maustekurkut eli suolakurkut – helppo ohje ilman keittämistä

Tällä reseptillä saat parhaat suolakurkut!
Esivalmistelu20 minutes
Tekeytyminen (päivinä)3 days

Raaka-aineet

  • 1 kg avomaakurkkuja
  • 2 dl väkiviinaetikkaa
  • 2 dl sokeria
  • 4 dl kivennäisvettä tai tavallista vettä
  • 1 1/2 rkl suolaa
  • valkosipulinkynsiä
  • mustaherukanlehtiä
  • tilliä
  • sinapinsiemeniä
  • mustapippureita

Tee näin

  • Pese kurkut ja viipaloi ne.
  • Kuori ja halutessasi puolita valkosipulinkynnet.
  • Sekoita kulhossa kaikki ainekset, huolehdi että sokeri ja suola liukenevat liemeen.
  • Jätä kulho peitettynä huoneenlämpöön kolmeksi vuorokaudeksi. Sekoittele välillä.
  • Lado kurkut purkkeihin mausteineen ja kaada liemi päälle.
  • Säilytä jääkaapissa.
  • Kurkut ovat heti syöntivalmiita.

Vinkit!

Liemen suhde on siis 1:1:2: (etikka:sokeri:vesi), joten voit helposti puolittaa, tuplata tai triplata liemen määrän. Huomioi muutokset myös suolan määrässä.

Muista seurata Kokkipottilaa myös Instagramissa!