Maustekurkut
Maustekurkut tai suolakurkut – rakkaalla reseptillä on monta nimeä. Tämä paras ja helpoin ohje kannattaa ottaa talteen!
Parhaat maustekurkut syntyvät muutamalla raaka-aineella ja ilman keittämistä. Salaisuutena on etikan, sokerin, veden ja suolan muodostama liemipohja, joka maustetaan pippurilla ja tillillä, joskus muillakin mausteilla.
Maustekurkku-reseptin jujuna on kurkkujen tekeytyminen huoneenlämmössä. Kolme vuorokautta riittää hyvin, jonka jälkeen kurkut liemineen purkitetaan ja laitetaan jääkaappiin. Ja mikä parasta: kurkut ovat heti valmiita syötäväksi. Maustekurkut säilyvät jääkaapissa useita kuukausia – jos eivät tule syödyksi.
Säilöntäliemi on helppo tehdä – muista hätänumero ja aakkosjärjestys
Teen mausteliemen varsin perinteisellä 1:1:2 -ohjeella. Liemen suhteiden muistisääntö on helppo: hätänumero ja aakkosjärjestys. Etikan, sokerin ja veden lisäksi liemeen laitetaan mausteita oman maun mukaan. Usein laitan reilusti valkosipulia sekä mustaherukanlehtiä, tilliä, pippureita ja sinapinsiemeniä. Purkkiin voi laittaa myös chiliä tai esimerkiksi piparjuurta.
Muista myös nämä loistavat säilöntäreseptit:
Maustekurkut eli suolakurkut – helppo ohje ilman keittämistä
Raaka-aineet
- 1 kg avomaakurkkuja
- 2 dl väkiviinaetikkaa
- 2 dl sokeria
- 4 dl kivennäisvettä tai tavallista vettä
- 1 1/2 rkl suolaa
- valkosipulinkynsiä
- mustaherukanlehtiä
- tilliä
- sinapinsiemeniä
- mustapippureita
Tee näin
- Pese kurkut ja viipaloi ne.
- Kuori ja halutessasi puolita valkosipulinkynnet.
- Sekoita kulhossa kaikki ainekset, huolehdi että sokeri ja suola liukenevat liemeen.
- Jätä kulho peitettynä huoneenlämpöön kolmeksi vuorokaudeksi. Sekoittele välillä.
- Lado kurkut purkkeihin mausteineen ja kaada liemi päälle.
- Säilytä jääkaapissa.
- Kurkut ovat heti syöntivalmiita.