Ruusukaali-avokadosalaatti rapealla kinkulla ja parmesaanilla

Ruusukaali-avokadosalaatin nimi voisi olla myös all in. Salaatissa on iso kasa suosikkiraaka-aineitani. Ihana, i h a n a  makujen yhdistelmä. 

Jos listaisin kymmenen lempiraaka-ainettani, olisivat kaikki tämän salaatin kuusi ainesosaa mukana listalla. Ilmakuivattu kinkku, avokado, valkosipuli, limetti ja parmesaani ovat listalla ympäri vuoden. Ruusukaali pääsee mukaan heti kun kotimaiset, tuoreet, uudensadon pikkukaalit saapuvat kauppoihin.

Loput neljä top-kymmenen raaka-ainetta on liki mahdoton nimetä. Yhden paikan saisi ehkä pavut, ravut tai kananmuna ja toisen yrtit, tomaatti tai mango. Kaksi viimeistä täytyy ehdottomasti jättää kausittaisten mielitekojen ja hetken huuman täytettäväksi, avoimeksi yllätyksillekin. Mitäs sinun listallesi päätyisi?

Resepti

Ruusukaali-avokadosalaatti rapealla kinkulla ja parmesaanilla 

kahdelle pääruoaksi, useammalle lisäkkeeksi

  • 300-400g ruusukaaleja
  • 4-6 siivua ilmakuivattua kinkkua
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 avokado
  • kourallinen parmesaania raasteena
  • limetin (tai sitruunan mehua)
  • tilkka öljyä
  • suolaa
  • mustapippuria

  1. Poista ruusukaaleista kannata ja joko siivuta tai lohko kaalit. 
  2. Silppua valkosipulinkynsi.
  3. Raasta juusto valmiiksi. 
  4. Paahda kuumalla pannulla kinkkuviipaleet rapeiksi ja siirrä lautaselle jäähtymään. 
  5. Laita pannulle tilkka öljyä, valkosipulit ja ruusukaalit, sekoittele ja anna kypsyä muutamia minuutteja. Ruusukaalit saavat jäädä selvästi napakoiksi, älä missään nimessä päästä niitä täysin pehmeiksi.
  6. Kuori ja kuutioi tai siivuta avokado. 
  7. Silppua rapeutuneet kinkkuviipaleet. 
  8. Sekoita ruusukaalien joukkoon kinkku, avokado ja juustoraaste. Mausta limetin mehulla sekä suolalla ja mustapippurilla.
  9. Tarjoa lämpimänä tai kylmänä.

–––––

Kokeile myös näitä ruusukaalireseptejäni: