Aamiaiskakku – ylellinen alku päivälle

Hyvää huomenta!

Ajattelitko syödä aamiaiseksi jugurttia, mysliä ja hedelmiä? Perinteinen ja turvallinen tapa aloittaa päivä on toimiva, mutta tuntuu ajoittain ehkä hieman tylsältäkin. Paitsi, jos tuiki tavalliset aamupalatuotteet tarjotaan uudella tavalla – aamiaiskakkuna.

Aamiaiskakku kannattaa tehdä hedelmiä tai marjoja vaille valmiiksi edellisenä iltana. Sulounien aikaan se hyytyy jääkaapissa ja aamulla ei tarvitse kuin kumota päälle kasa kauden marjoja tai hedelmiä. Kakku riittää kahvin kanssa aamupalaksi siltäänkin, mutta omimmillaan se on osana brunssipöytää.

****

Aamiaiskakku

pohja
2 dl Dr. Oetker Vitalis 7 viljaa mysliä
2 rkl kylmäpuristettua kookosöljyä
2 rkl vaahterasiirappia

täyte
400g paksua maustamatonta jugurttia
3 rkl ruokosokeria
hieman sitruunamehua
tilkka maitoa
2 liivatelehteä
hedelmiä ja/tai marjoja

Lämmitä kookosöljyä, jotta saat siitä juoksevaa. Sekoita öljyyn vaahterasiirappi ja lisää seokseen mysli. Painele mysliseos pienen irtopohjavuoan (halk. 15cm) pohjalle tai neljään pienempään astiaan (esim. lasipurkkiin).

Anna liivatelehtien liota kylmässä vedessä, jotta ne pehmenevät. Sekoita jugurttiin sokeri sekä hieman sitruunamehua. Maista ja lisää halutessasi makeutta tai sitruunaisuutta. Lämmitä pari ruokalusikallista maitoa ja sekoita siihen pehmenneet, liiasta vedestä puristetut liivatelehdet. Lisää liivateliemi jugurtin joukkoon ja sekoita huolellisesti. Kaada täyte myslipohjan päälle ja laita vuoka kelmun alle jääkaappiin joko yöksi tai ainakin kolmeksi, neljäksi tunniksi.

Lado kakun päälle paljon kauden marjoja tai hedelmiä, suosikkejasi tietenkin. Voit lisäksi notkistaa lempihillosi kastikkeeksi ja lisätä sitä kakun päälle. Kuvassa olevat omenalohkot maustoin tilkalla sitruunamehua ja ripauksella muskottipähkinää. 

****

Resepti on osa Blogiringin ja Dr. Oetkerin yhteistyökampanjaa.

 Yhteistyössä Dr. Oetker