Paahdettuja kasviksia & pastaa

sunnuntai 15. syyskuuta 2013

Uunissa paahdetut kasvikset ovat helppoudessaan ja herkullisuudessaan lisäkkeiden aatelia. Eikä kukaan voi väittää, että ruoka olisi tässä tapauksessa kallista, sillä ainekset eivät montaa euroa maksa.

Mutta sivuosasta päärooliin paahdetut kasvikset pääsevät, kun niiden rinnalle keitetään täysjyväpastaa. Kasvikset uunissa saama intensiivinen maku, suolaisuuden ja makeuden yhdistelmä ei paljoa lisäkommervenkkejä kaipaa - kourallinen parmesaania riittää.

****

Paahdettuja kasviksia & pastaa

porkkanaa
kukkakaalia
naurista
munakoisoa
(tai muita kauden kasviksia)

suolaa
hieman hunajaa
öljyä
valkosipulia
omenaviinietikkaa tai vastaavaa

pastaa
parmesaania

Kuori ja pilko kasvikset. Tee rouheita paloja, ei mitään silppua. Laita kasvikset uunivuokaan ja mausta suolalla, hunajalla ja valkosipulisilpulla. Huiski öljyä päälle ja pyörittele makuja sekaisin. Paahda n. 180-200 asteisessa uunissa puolisen tuntia eli kunnes kasvikset ovat hieman kypsyneet ja saaneet väriä. Älä paista kasviksia läpikypsiksi. Mausta vielä pienellä määrällä etikkaa. Tarkista maku. Kun kasvikset ovat pääosassa, tulee niiden olla erityisen maukkaita.

Keitä pasta hyvin suolatussa vedessä. Valuta ja annostele pasta lautasille. Kumoa kasviksia päälle ja raasta parmesaania maun mukaan. Annoksen voi viimeistellä tuoreilla yrteillä ja/tai oliiviöljyllä.

****



13 kommenttia

annemi / 52 weeks of deliciousness kirjoitti...

Nam, suurena pastan ja kasvisten ystävänä tämä kuulostaa erinomaiselta reseptiltä :)

annemi / 52 weeks of deliciousness kirjoitti...

Nam, suurena pastan ja kasvisten ystävänä tämä kuulostaa erinomaiselta reseptiltä :)

Jokihaka Kokkaa kirjoitti...

Kas, meillä syötiin hyvin samantyyppistä just eilen.. tosin ilman pastaa tällä kertaa.

Riitta kirjoitti...

Wau, kuulostaa ihanalta! Söisin kyllä näin nameja vihanneksia ihan ilmankin pastaa, vaikka suuri pastafani olenkin.

Riikka kirjoitti...

Mikä kuva! Upea! Tekisi mieli nuolla näyttöä!!

Akvis kirjoitti...

Syksyisen herkullinen annos! Olivatko kasvikset omalta maalta?

Hannele kirjoitti...

Kiva kuulla, annemi!
Yksinkertaista ja hyvää.

Hannele kirjoitti...

Paahdetut kasvikset taitavat elää vuoden huippukauttaan, pastalla tai ilman.

Hannele kirjoitti...

Kyllä, pastattakin kasvikset ovat aivan hirmu hyviä!

Hannele kirjoitti...

Kiitos, Riikka-ihana! Toisten kuvia katsoo aina niin armollisesti.

Hannele kirjoitti...

Syksyistä syksyyn, ihana kun kaupassakin kasvikset ovat napakoita ja kotimaisia. Tämän annoksen kukkakaalit ovat lähikaupasta, muut omalta pihalta. Munakoisoista olen erityisen ylpeä :D

Liisa kirjoitti...

Kyllä silmä lepää tuota annosta katsellessa, ihan mahtavan kaunis!

Hannele kirjoitti...

Kiitos, Liisa!

Sisällön tarjoaa Blogger.