Rapeat vohvelit
Rapeat vohvelit paistuvat perinteisellä tai belgialaisella vohveliraudalla. Tämä resepti on paras vohvelitaikinan perusohje. Vohvelit maistuvat sekä makeiden että suolaiset täytteiden kanssa.
Perinteiset hillo ja kermavaahto tai vaahterasiirappi ja hedelmät (esim. omena ja nektariini) ovat herkullinen . Hedelmät voi myös käyttää pienen voinokareen kanssa pannulla ja huiskauttaa päälle hieman sokeria.
Vohveleiden kanssa maistuvat myös suolaiset täytteet. Erinomainen yhdistelmä on esimerkiksi fraiche ja merilevämäti tai fraiche ja suolakurkku, ehkä tilkalla hunajaa.
Jos haluat tehdä vegaanisia vohveleita, kurkkaa hapanjuurivohveleiden resepti. Ne valmistuvat ilman kananmunaa.
Rapeat vohvelit
Välineet
- vohvelirauta
Raaka-aineet
- 2 1/2 dl vehnäjauhoja
- 1 dl täysjyvä vehnäjauhoja (tai spelttijauhoja tai ruisjauhoja)
- 1 dl maissitärkkelystä
- 1/2 dl hienoa ruokosokeria (tai intiaanisokeria)
- 1/4 tl ruokasoodaa
- 1 1/2 tl leivinjauhetta
- 3/4 tl suolaa
- 2 kananmunaa
- 2 1/2 dl maustamatonta jugurttia (esim. vegejugu)
- 2 1/2 dl kauramaitoa tai kivennäisvettä
- 1/2 dl sulatettua voita tai margariinia
Tee näin
- Sekoita kulhossa kuivat aineet. Sekoitan toisessa kulhossa kananmunat, jugurtti, maito sekä voi. Yhdistä ainekset ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Anna taikinan tekeytyä vähintään puoli tuntia tai yön yli.
Vinkit!
Joko seuraat Kokkipottilaa Pinterestissä? Tule mukaan inspiroitumaan!