Tacot mustapapu-avokado-maissisalsalla

tiistai 8. lokakuuta 2013

Mustapapu-avokado-maissisalsalla täytettyihin tacoihin voisi lyödä approved-leiman tai pari. Ruoka on nimittäin todettu erinomaiseksi monessa seurassa ja se mukautuu lounaaksi, välipalaksi, rennoksi illalliseksi tai bileruoaksi. Lisäksi ruoka on niin helppo valmistaa, että kokin vaativin tehtävä on avokadon kypsyyden arviointi.

Tacojen tarjoilutapoja on monia, sillä salsa on hyvää sekä kylmänä että lämmitettynä. Helpoin vaihtoehto lienee lämmittää kuoret ja täyttää ne kylmällä salsalla. Tacokuoret voi myös täyttää kylmänä, ripotella täytteen päälle hieman juustoraastetta ja laittaa hetkeksi uuniin lämmittelemään. Lisäkkeenä maistuvat lempitomaattisalsa, chilikastike ja lusikallinen ranskankermaa.

****

Tacot mustapapu-avokado-maissisalsalla

2 dl (1 prk) kypsiä mustapapuja
1 suuri tai 2 pientä avokadoa
noin 1 dl maissia
suolaa
limetin mehua
lehtipersiljaa (tai korianteria)
hieman tabascoa tai muuta chilikastiketta

lisäksi
valmiita tacokuoria
raastettua juustoa
tomaattisalsaa
ranskankermaa
lehtipersiljaa tai korianteria koristeeksi

Valuta ja huuhtele mustapavut sekä maissit. Kuutioi kuorittu, kypsä avokado. Sekoita ainekset kulhossa ja mausta limetin mehulla sekä suolalla. Silppua joukkoon tuoretta lehtipersiljaa tai korianteria. Terävöitä makua tilkalla tulista kastiketta. Säädä limetin ja suolan tasapaino suuhusi sopivaksi.

Voit tarjota salsan kylmänä tai lämpimänä, lämmitä tacokuoret joka tapauksessa. Salsa on hyvää myös siltään sekä nacho-lastujen kanssa. Tomaattisalsa ja ranskankerma sekä juustoraaste ja tuoreet yrtit kruunaavat helpon herkun.

****

15 kommenttia

Nanna kirjoitti...

Me likey! Taas!

Hannele kirjoitti...

Kivakiva! Me too!

Hannele kirjoitti...

Kivakiva! Me too!

annemi / 52 weeks of deliciousness kirjoitti...

Oi, mustapavut sopivat niin hyvin näihin meksikolaisiin ruokiin :) itse olen ihastunut mustapapuqesadilloihin, tacot on vielä testaamatta.

Hannele kirjoitti...

Mustapapu-mikävaan on meidän molempien herkkua! Quesadillatkin on niin tajuttoman hyviä, ettei mitään järkee :)

Jonna kirjoitti...

Tico-tico tosiaan täälläkin. Näyttävät aivan superhyviltä. Chilin polte kummasti lämmittää syysviimassa.

Hannele kirjoitti...

Totta! Syksyn tuulet saavat kaipaamaan voimakkaita makuja ja reilua ruokaa (vaikka tämän tyyppisiä tacoja syömme kesää talvea).

Hiidenuhma kirjoitti...

Kuulostaa todella hyvältä! Tuo yhdistelmä on myös meidän suosikkimakuja. Luettuani Suolaa ja hunajaa - blogin texmexmeiningistä ja nyt tämän sinun ohjeesi, tuli ihan sellainen fiilis, että pian on herkuteltava meksikolaisilla ruoilla :)

Hannele kirjoitti...

Niinpä! Jonnan texmexailu sai kyllä viikonlopun ruokasuunnitelman kääntymään (taas) meksikon suuntaan.

Milla kirjoitti...

Namnam! Tacot on ihan lemppareita ja tuo täyte näyttää tosi mehevälle! Pavut on minut viimeaikoina ylläröineet monella tapaa. Ei ne olekaan niin hirveitä kuin lapsuudestani saatan muistaa.. :D

Jokihaka Kokkaa kirjoitti...

Jees pliis, mulle myös!

Hannele kirjoitti...

Pavut on ihan parhaita! Minulla on ällökuvia nuoruudesta Englannista ketsupissa lilluvista ylikeitetyistä valkopavuista, mutta muuten muistot ovat onneksi plussalla.

Hannele kirjoitti...

Laitoin pari annosta matkahuoltossa kohti keskistä Suomea :)

Chef Jones kirjoitti...

Tein joku aika sitten heräteostoksen ja ostin luomukaupasta mustapapuja. Nyt tiedän mihin suuntaan niitä kehittelen. Tacot ja tortillat kun muutenkin on lähellä sydäntä :) hyvännköstä settiä!

Hannele kirjoitti...

Hyvä heräteostos! Mustapavut on pavuista ehkä minun suosikkeja, joskin kindeyt ja isot valkopavut ja mustasilmäpavut taitavat olla ihan samalla viivalla. Kahta ensimmäistä on meillä aina kaapissa.

Sisällön tarjoaa Blogger.