| |

Itse tehty sushi-inkivääri (Gari)

Itse tehty sushi-inkivääri on helppo tehdä. Tällä ohjeella saat inkivääristä ihanan raikasta! Pikkelöity inkivääri on täydellistä sushin lisäksi salaateissa, kulhoruoissa ja raikkaana lisäkkeenä.

Itse tehty sushi-inkivääri eli gari on lasipurkissa, jonka kansi on auki. Purkin päällä on pikkuhaarukka, jossa on keihästettynä inkivääriä. Kuva on otettu ylhäältäpäin.

Alunperin tein itse sushi-inkivääriä, koska kaupan valmistuotteet sisälsivät ainesosia, joita pidin turhina – etikkaisessa liemessä pikkelöidyt kasvikset kun eivät kaipaa säilöntäaineita saati väriaineita.

Sitten ymmärsin, että itse tehty sushi-inkivääri on niin paljon parempaa kuin valmistuote, että pikkelöityä inkivääriä haluaa syödä muidenkin ruokien kanssa. Se nostaa myös keskinkertaisen kaupan sushin aivan uudelle tasolle. Siksi pidän inkivääripurkin aina jääkaapissa.

Esimerkiksi viipaloidun kurkun kanssa raikas ja rapea inkivääri sopii yhteen ihanasti. Käytän pikkelöityä inkivääriä myös kulhoruokien päällä. Lisäkkeeksi se sopii yllättävän monen ruoan kanssa.

Kokeile sushi-inkivääriä esimerkiksi näiden ruokien kanssa:

Itse tehty sushi-inkivääri eli gari on lasipurkissa, jonka kansi on auki. Purkin päällä on pikkuhaarukka, jossa on keihästettynä inkivääriä. Kuva on otettu ylhäältäpäin.

Itse tehty sushi-inkivääri eli gari

Itse tehty sushi-inkivääri on helppo tehdä. Tämä on sushin rakastajan must do -resepti.
Esivalmistelu15 minutes
Kypsennys5 minutes

Raaka-aineet

  • 200 g tuoretta inkivääriä
  • 1 rkl sokeria
  • 1 rkl suolaa
  • 1/2 litraa kiehuvaa vettä

liemi

  • 1/2 dl sokeria
  • 3/4 dl riisietikkaa

Tee näin

  • Kuori inkivääri ja siivuta se poikkisyin niin ohuelti kuin ikinä osaat. Voit käyttää mandoliinia tai terävää veistä.
  • Laita siivut kulhoon ja ripottele sekaan ruokalusikallinen suolaa ja sokeria.
  • Sekoita ja jätä noin puoleksi tunniksi odottamaan.
  • Inkiväärin tekeytyessä tee pikkelöintiliemi: sekoita sokeri (1/2 dl) ja riisiviinietikka (3/4 dl).
  • Kuumenna lientä, jotta sokeri sulaa varmasti etikan joukkoon.
  • Kun puoli tuntia on kulunut kumoa inkiväärit liemineen kiehuvaan veteen.
  • Pyörittele hetki (noin 1 min.) ja siivilöi neste pois.
  • Siirrä inkiväärit puhtaaseen lasipurkkiin ja kaada pikkelöintiliemi päälle.
  • Laita jääkaappiin ja anna maustua noin kolme päivää.
  • Itse tehty sushi-inkivääri säilyy jääkaapissa muutaman kuukauden.

Seuraathan Kokkipottilaa jo Instagramissa!