Tumma riisisuklaa karpaloilla ja suolapähkinöillä

tiistai 26. marraskuuta 2013


Riisisuklaa on klassikko, joka ei juuri esittelyjä kaipaa. Kun riisisuklaan tekee tummaan suklaaseen, sekoittaa joukkoon kuivattuja karpaloita ja rouhii päälle suolapähkinöitä, päivittyy herkku suorastaan juhlavaksi, pikkujoulupöytään täydelliseksi tarjottavaksi.

****

Tumma riisisuklaa karpaloilla ja suolapähkinöillä

100g tummaa suklaata
4 dl puffattua riisiä
noin 1 dl kuivattuja karpaloita
kourallinen suolapähkinöitä (tai ripaus sormisuolaa)
(hieman vaniljaa tai vaniljasokeria)

Sulata suklaa vesihauteessa. Sekoita sulaan suklaaseen puffattu riisi sekä hieman pienityt kuivatut karpalot. Maista seosta ja mausta halutessasi esimerkiksi vaniljasokerilla. Levitä riisisuklaa leivinpaperin päälle sopivaksi kerrokseksi ja ripottele päälle rouhitut pähkinät. Anna jähmettyä huoneenlämmössä (kiireiset laittavat jääkaappiin) ja leikkaa tai katko suupaloiksi.

****

16 kommenttia

Chef Jones kirjoitti...

Itehän sen sanoit,täydellinen tarjottava ;) Näitä leipasen pojun 4 kekkereille. Viime vuonna tein samanlaista,tosin suklaan sijaan sulatettuja vaahtokarkkeja

Kesänaapuri kirjoitti...

Mietin just tunti takaperin, et voisin tänä vuonna osallistua sukujoulun joulupöytään jälkkäreillä ja kahvinaposteltavilla, ja yhdistelin päässäni juurikin puffattua riisiä, pähkinöitä ja kuivattuja marjoja. Täytyy vaan tehdä lapsillekin maistuvia versioita maitosuklaasta ja valkoisesta, eivät niin tummasta suklaasta välitä :)

Marja kirjoitti...

Näyttää hyvältä!
Anteeksi maalaisuuteni, mutta mistä tuollaista puffattua riisiä oikein voi ostaa :)

Anonyymi kirjoitti...

Voi, tulee ihan lapsuus mieleen. Muistan sen kookosrasvan, suklaan ja riisimurojen yhdistelmän, miten ihanaa se oli. Ja sen jouluisen tunnelman keittiön vihreen pöydän ääressä. Tää nyt on tietty tuunatumpi versio siitä karvahatturesetistä :D
Johanna

Minna Vuo-Cho kirjoitti...

Samaa minä mietin kuin MArja, että mistä tuota puffattua riisiä saisi ? Herkullisen näköiset riisisuklaat!

Hannele kirjoitti...

Onnea 4-vuotiaalle! Sulatettu vaahtokarkki kuulostaa melko makoisalta (ja makealta) tapaukselta :)

Hannele kirjoitti...

Haa, sehän sattui! Maitosuklaastakin tulee kyllä aivan ihana riisisuklaa, edellisen version tein siitä. Minä ajattelin tehdä riisisuklaata joululahjoiksi.

Hannele kirjoitti...

Oulussa puffattua riisiä voi ostaa Punnitse & säästä -kaupasta. Mutta kun Espoo on semmonen pikkukylä niin en voi olla varma... :)

(toissa viikonloppuna kirosin työkeikalla Espoossa, kun ajelin pitkin ja poikin etsien yhtä puuttuvaa piuhaa, enkä löytänyt - siitä tuo ylempi kommentti)

Hannele kirjoitti...

Vihreä pöytä <3
Joulu <3
Lapsuus <3

Hannele kirjoitti...

Kiitos, Minna! Ainakin Punnitse & säästä -kauppa myy puffattua riisiä. Sinne siis!

Kotiharmi Kokkaa kirjoitti...

Maistaisin! ...siis söisin :) Puffatusta riisitä oo kuullukkaan ennen. Onneksi on Hannele, joka valistaa!!

Hannele kirjoitti...

Luin ensin, että valittaa :)
Mietin pääni puhki hyvää käännöstä (engl. puffed rice), mutta en keksinyt parempaa. Jossain luki puhallettu riisi, mutta ei sekään ole kovin hehkeä käännös.

Anonyymi kirjoitti...

Jee, nyt tiijän siis kaksi asiaa mitä meidän herkkukorissa (toivottavasti) on :) Arttu sano kyl vinkiks, että reseptiä vois vielä vähän tuunata ja jättää arvaapa mikä pois? Johanna

Hannele kirjoitti...

Ööö, nyt on paha, enkä millään arvaa ;)

Marja kirjoitti...

No ei ainakaan Ompun P&S-kaupan valikoimassa ollut tätä herkkua :/. Laitoin kyselyn Kampin vastaavaan, jos vaikka sieltä tärppäis.

Hannele kirjoitti...

Harmi! Toivottavasti Kampista löytyy!

Sisällön tarjoaa Blogger.