|

Tumma riisisuklaa karpaloilla ja suolapähkinöillä

Riisisuklaa on klassikko, joka ei juuri esittelyjä kaipaa. Kun riisisuklaan tekee tummaan suklaaseen, sekoittaa joukkoon kuivattuja karpaloita ja rouhii päälle suolapähkinöitä, päivittyy herkku suorastaan juhlavaksi, pikkujoulupöytään täydelliseksi tarjottavaksi.

****

Tumma riisisuklaa karpaloilla ja suolapähkinöillä

100g tummaa suklaata
4 dl puffattua riisiä
noin 1 dl kuivattuja karpaloita
kourallinen suolapähkinöitä (tai ripaus sormisuolaa)
(hieman vaniljaa tai vaniljasokeria)

Sulata suklaa vesihauteessa. Sekoita sulaan suklaaseen puffattu riisi sekä hieman pienityt kuivatut karpalot. Maista seosta ja mausta halutessasi esimerkiksi vaniljasokerilla. Levitä riisisuklaa leivinpaperin päälle sopivaksi kerrokseksi ja ripottele päälle rouhitut pähkinät. Anna jähmettyä huoneenlämmössä (kiireiset laittavat jääkaappiin) ja leikkaa tai katko suupaloiksi.

****