American dressing -hampurilaiskastike

Jos olet aina inhonnut valmista American dressing -hampurilaiskastiketta, olet aivan oikealla internetsivulla. Jos taas olet aina pitänyt tuota majoneesipohjaista kastiketta ainoana ja oikeana, olet siitä huolimatta oikeassa paikassa.

Itse tehty hampurilaiskastike, joka on saanut vaikutteita remoulade-kastikkeesta ja amerikkalaiseksi nimetystä tuubitavarasta, syntyi eräänä arki-iltana, kun edellisen päivän jauhelihapihveistä päätettiin tehtiin pikaiset ruisburgerit. Hampurilaisista ei ole sen enempää kerrottavaa, mutta kastike ansaitsee tulla jaetuksi. Se on kirpsakan etikkaista ja täyteläisen paksua, sopivan suolaista ja hiukan makeaa. Se on sata kertaa parempaa kuin tuubitavara. Se on herkkua ruokapöytään.

Resepti

American dressing -hampurilaiskastike

1 kananmunan keltuainen
2 tl Dijon-sinappia
1 1/2 dl rypsiöljyä
n. 1 rkl omenaviinietikkaa
n. 1 rkl tomaattipyrettä
1 pieni shalottisipuli
1 valkosipulinkynsi
n. 2 rkl kapriksia
n. 1 tl sokeria
suolaa
ripaus cayannepippuria

Sekoita keltuaisen joukkoon sinappi. Valuta öljyä hiljalleen samalla voimakkaasti vatkaten. Keltuainen ja öljy emulgoituvat majoneesiksi. Kuori ja hienonna aivan pieneksi sipuli ja valkosipulinkynsi. Silppua myös kaprikset. Sekoita kaikki ainekset. Maista ja säädä makuja. Jos mahdollista, anna makujen tasoittua jääkaapissa. Kastike säilyy todistetusti jääkaapissa vähintään viikon verran.

Huom! Kastike syntyi hyvin rennolla kokkausotteella, joten aivan tarkkoja määriä on mahdoton tavoittaa. Näillä määrillä on hyvä lähteä liikkeelle.

****