American dressing -hampurilaiskastike

sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Jos olet aina inhonnut valmista American dressing -hampurilaiskastiketta, olet aivan oikealla internetsivulla. Jos taas olet aina pitänyt tuota majoneesipohjaista kastiketta ainoana ja oikeana, olet siitä huolimatta oikeassa paikassa.

Itse tehty hampurilaiskastike, joka on saanut vaikutteita remoulade-kastikkeesta ja amerikkalaiseksi nimetystä tuubitavarasta, syntyi eräänä arki-iltana, kun edellisen päivän jauhelihapihveistä päätettiin tehtiin pikaiset ruisburgerit. Hampurilaisista ei ole sen enempää kerrottavaa, mutta kastike ansaitsee tulla jaetuksi. Se on kirpsakan etikkaista ja täyteläisen paksua, sopivan suolaista ja hiukan makeaa. Se on sata kertaa parempaa kuin tuubitavara. Se on herkkua ruokapöytään.




Resepti



American dressing -hampurilaiskastike

1 kananmunan keltuainen
2 tl Dijon-sinappia
1 1/2 dl rypsiöljyä
n. 1 rkl omenaviinietikkaa
n. 1 rkl tomaattipyrettä
1 pieni shalottisipuli
1 valkosipulinkynsi
n. 2 rkl kapriksia
n. 1 tl sokeria
suolaa
ripaus cayannepippuria

Sekoita keltuaisen joukkoon sinappi. Valuta öljyä hiljalleen samalla voimakkaasti vatkaten. Keltuainen ja öljy emulgoituvat majoneesiksi. Kuori ja hienonna aivan pieneksi sipuli ja valkosipulinkynsi. Silppua myös kaprikset. Sekoita kaikki ainekset. Maista ja säädä makuja. Jos mahdollista, anna makujen tasoittua jääkaapissa. Kastike säilyy todistetusti jääkaapissa vähintään viikon verran.

Huom! Kastike syntyi hyvin rennolla kokkausotteella, joten aivan tarkkoja määriä on mahdoton tavoittaa. Näillä määrillä on hyvä lähteä liikkeelle.

****


18 kommenttia

Rommirusina kirjoitti...

Ui ku hyvän näköinen majo. Tuo viikon säilymisaika olikin hyvä vinkki... olenkin aika ajoin mietiskellyt, että kuinka monta päivää itse väkätty majoneesia säilyypi jääkaapissa.

Riitta kirjoitti...

Toimivan kuuloinen kastike, tätä täytyy testata.

Liisa kirjoitti...

Hyvältä kuulostaa! Onks noi sattumat tossa pinnalla kapriksia?

Tusla kirjoitti...

Oi, tykkäsin lapsena (ja varmaan edelleenkin) siitä tuubikamasta! Se oli just "se" juttu kotihamppareihin!

Kotiharmi Kokkaa kirjoitti...

Tähän ei vissiin savustettu tomaatteja...? Jos ei, niin minäkin voisin tarttua ohjeeseen :)

Sofia kirjoitti...

Tätä pitää vissiin kokeilla ensi kerralla, kun meidän huushollissa mutustellaan burgereita :) Hyvältä näyttää!

Hannele kirjoitti...

Mitään virallista tietoa tuo noin viikon säilyvyys ei ole, mutta mitään eltaantumis tai muita onkkelmia ei viikossa ole ilmennyt. Sen pidempään en uskaltaisi ehkä säilyttää (tai ainakaan myöntää sitä ääneen).

Hannele kirjoitti...

Toimii se, moon testannu :D

Hannele kirjoitti...

Eikä ne olekaan mitä tahansa kapriksia! Ne on Hella&Herkusta ostettuja, öljyyn säilöttyjä kapriksia. Aivan ylihyviä! #suositus

Hannele kirjoitti...

Luulen, ettet ole ajatuksesi kanssa yksin :) Tämä on parempaa. Paljon parempaa.

Hannele kirjoitti...

Juu ei. Tämä ei aiheuttanut savuvahinkoja :) Se oli se toinen erinomainen soossi!

Hannele kirjoitti...

Kiitos, Sofia! Kastike toimi kyllä ruisburgereissa erinomaisesti.

ulla kirjoitti...

Hyvä ajoitus! Ajattelin tehdä tulevana viikonloppuna burgereita kun on enemmän porukkaa kasassa, myös lapsia. Pistetään tämä testiin!

Jonna kirjoitti...

Juu, tuubi oli lapsena herkkua, mutta muutama vuosi sitten testasin ja oli hmmm.... aika esanssista. Tämä sen sijaan vaikuttaa oikeasti edelleen herkulta.

Hannele kirjoitti...

Mahtavaa! Kiva kuulla :)

Hannele kirjoitti...

Ensanssisuudesta olen samaa mieltä :)
Ja tämä oli oikeasti kyllä aikasta hyvää!

Maija - Köökistä kajahtaa kirjoitti...

Onks sulla heittää hittiohjetta hampparisämpylöille. Pystyis jo tekemään melkoisen hifiburgereita, kun näin hyvänkuulonen majoneesinkin ohje on hallussa. :)

Hannele kirjoitti...

Useimmiten teen sämpylät hyvin vapaalla kädellä: löysähkö taikina, huolellinen vaivaus sitkon takaamiseksi, pitkä kohotus sekä taikinana että sämpylöinä ja riittävästi suolaa. Mutta suolaa&hunajaa Jonnalla on killeriohje, jota on kehuttu monessa mutkassa: http://divaaniblogit.fi/suolaajahunajaa/2012/11/20/pelkkaa-hottoa/

Sisällön tarjoaa Blogger.