|

Perunarieskat muusista

Perunamuusista tehdyt rieskat ovat kultainen pala lapsuuden makumuistojani. Vastapaistettu rieska reilulla sipaisulla voita tekee elämästä yksinkertaisesti parempaa. Hihat vaan täytyy muistaa nostaa kyynärpäihin saakka, sillä voisula valuu pitkin sormia ja ranteita. Mutta ei se mitään; pari karvaista assistenttia pitää tarvittaessa hyvin mielellään huolen voivalumien putsauksesta. Hekin ymmärtävät hyvän päälle.

****

Perunarieskat muusista

n. 5 dl perunamuusia
1 kananmuna
n. 3 dl maitoa tai vettä
n. 3 dl ohrajauhoja

Vatkaa muusin joukkoon kananmuna ja neste. Lisää jauhot. Taikina saa olla paksuhkoa puuroa. Nosta lusikalla leivinpaperille keko taikinaa, ripottele päälle hieman jauhoja ja taputtele ohuiksi rieskoiksi. Paista 200-225 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia eli kunnes rieskat ovat täplikkäiksi paistuneita.

****