Suolakaramellikastike - rakkautta ensi nuolaisulla

tiistai 28. tammikuuta 2014


Tänään kerroin Kokkipottilan Instagramissa yrttien ja kukkien olevan (melkein) kaikki mitä tarvitsen. Lopulta lisäsin listaan vielä viinin ja rakkauden. Villa Valpurin Akvis mainitsi kommentissaan myös sähköaidan ja kesän, joskaan jälkimmäinen ei kuulema ole välttämätön.

Unohdin listasta yhden tärkeän asian: suolakaramellikastikkeen. Onneksi tuo käsittämätön virhe on nyt korjattu myös Instagramissa.

****

Suolakaramellikastike

2 1/2 dl sokeria
100g voita
1 1/2 dl kuohukermaa 
1/2 - 1 tl laadukasta suolaa

Ota esiin pinnoitettu paistinpannu, puuhaarukka ja pieni vispilä. Mittaa kaikki ainekset valmiiksi. Kaada sokeri pannulle ja säädä levy keskilämmölle. Anna sokerin lämmetä ja liikuttele sitä välillä puuhaarukalla. Kun sokeri alkaa sulamaan, pienennä lämpöä ja sekoita sokeria koko ajan puuhaarukalla, sillä sokeri ei saa palaa. Tavoitteena on toffeen värinen, paahtunut sokeri. Kun sokeri on sopivan väristä, lisää voi parissa, kolmessa erässä. Sekoittele vispilällä varovasti voi ja sokeriliemi sekaisin. Ole kärsivällinen, onnistut kyllä.

Kun seos on tasainen, ota pannu hellalta ja lisää vähitellen joukkoon kerma. Sekoita koko ajan. Jos kastike paukkuuntuu, voit lämmittää sitä varovasti pienellä lämmöllä uudestaan. Lisää lopuksi kastikkeeseen suola ja anna jäähtyä huoneenlämmössä. Säilytä kastike jääkaapissa.

****

Suolakaramellikastikkeen resepti on julkaistu blogissa jo aiemmin, mutta se ansaitsee ehdottomasti myös oman juttunsa - tulee helpommin löydetyksi.


18 kommenttia

Jonna kirjoitti...

Lorautapa tuota ihanuutta kakkutaikinaan. Tulee aivan jumalainen kakku.

Chef Jones kirjoitti...

Ja brownietaikinaan :-)

Polkkapossu kirjoitti...

Uuh, tämä on kestosuosikkini lakujäden kanssa.

Mari kirjoitti...

ooo, joooo. Vaikka nyt heti aamiaiseksi :) Hyvä Hannele, sä ymmärrät ihmisen syvimpiä tarpeita!

Virpi kirjoitti...

Rupesipa tekemään mieli melkein mitä tahansa, jos sen kanssa tarjoiltaisiin suolakaramellikastiketta!

Nanna kirjoitti...

Love it.

Rommirusina kirjoitti...

Lurps...

Hannele kirjoitti...

Ou mai. Kuulostaa niin hyvältä. Ootko lorauttanut kastiketta suklaakakkutaikinaan vai mihin?

Hannele kirjoitti...

Aiheutit browniehimon. Thanks :)

Hannele kirjoitti...

Jännä yhdistelmä! Lakujätski ei ole minun suosikkeja, mutta uskon sinua :D

Hannele kirjoitti...

Tunnista tarpeet ja nimeä ne :) Aamupalaksi suolakarkkikastiketta, kyllä kiitos!

Hannele kirjoitti...

Ai, niin kun että etusormea kastikkeella? Niin meillä tätä useimmin syödään: sormi purkkiin ja nam :D

Hannele kirjoitti...

Me too!

Hannele kirjoitti...

Viisi kirjainta täyttä asiaa, Rommirusina!

Ulla kirjoitti...

Tämä on kyllä jotain ihan käsittämätöntä. Mikään ei kuulosta yhtä täydelliseltä kuin suolakaramellikastike - jo pelkkä sanakin maistuu suussa hyvälle.

Anonyymi kirjoitti...

Testasin juuri reseptiä, ja huhhuh, miten hyvää tuli - ihan uskomattoman hyvää! Aluksi jännitin kastikkeen onnistumista, mutta kun seurasin reseptiäsi vaihe vaiheelta, niin homma sujui kuin tanssi. Kiitos, että jaoit reseptin (ja kiitos myös hyvästä blogista)! :)

Hannele kirjoitti...

Totta! Suolakaramellikastike on ehkä uusin lempisanani :)

Hannele kirjoitti...

Kiitos mitä ihanimmista kommentistasi!

Ihana kuulla, että resepti toimi ja kiitos, kun kerroit, että ohjeet olivan riittävän selkeät. Parasta palautetta :)

Sisällön tarjoaa Blogger.