|

Suolakaramellikastike – rakkautta ensi nuolaisulla

Tänään kerroin Kokkipottilan Instagramissa yrttien ja kukkien olevan (melkein) kaikki mitä tarvitsen. Lopulta lisäsin listaan vielä viinin ja rakkauden. Villa Valpurin Akvis mainitsi kommentissaan myös sähköaidan ja kesän, joskaan jälkimmäinen ei kuulema ole välttämätön.

Unohdin listasta yhden tärkeän asian: suolakaramellikastikkeen. Onneksi tuo käsittämätön virhe on nyt korjattu myös Instagramissa.

****

Suolakaramellikastike

2 1/2 dl sokeria
100g voita
1 1/2 dl kuohukermaa 
1/2 – 1 tl laadukasta suolaa

Ota esiin pinnoitettu paistinpannu, puuhaarukka ja pieni vispilä. Mittaa kaikki ainekset valmiiksi. Kaada sokeri pannulle ja säädä levy keskilämmölle. Anna sokerin lämmetä ja liikuttele sitä välillä puuhaarukalla. Kun sokeri alkaa sulamaan, pienennä lämpöä ja sekoita sokeria koko ajan puuhaarukalla, sillä sokeri ei saa palaa. Tavoitteena on toffeen värinen, paahtunut sokeri. Kun sokeri on sopivan väristä, lisää voi parissa, kolmessa erässä. Sekoittele vispilällä varovasti voi ja sokeriliemi sekaisin. Ole kärsivällinen, onnistut kyllä.

Kun seos on tasainen, ota pannu hellalta ja lisää vähitellen joukkoon kerma. Sekoita koko ajan. Jos kastike paukkuuntuu, voit lämmittää sitä varovasti pienellä lämmöllä uudestaan. Lisää lopuksi kastikkeeseen suola ja anna jäähtyä huoneenlämmössä. Säilytä kastike jääkaapissa.

****

Suolakaramellikastikkeen resepti on julkaistu blogissajo aiemmin, mutta se ansaitsee ehdottomasti myös oman juttunsa – tulee helpommin löydetyksi.