| |

Itse tehdyt nachot & tomaatti-korianterisalsa

En voi hehkuttaa itse tehtyjä nachoja teille tarpeeksi. Ne ovat paljon parempia, raikkaampia ja maukkaampia kuin kaupasta ostetut maissilastut. Tuoreista tomaateista ja korianterista tehty salsa saa kokonaisuuden hipomaan täydellisyyttä.

Vinkkiä nachojen tekoon otin arvostelukappaleena saamastani Jonas Cranbyn Texmex alusta alkaen -kirjasta, joka on ollut luetuin keittokirja keittiössämme viime kuukausina. Uskoin myös suolaa ja hunajaa -blogin Jonnaa ja ostin lastuja varten masaharinasta valmistettuja tortilloja. Tai itse asiassa maissisia vaihtoehtoja ei täällä puolessa välin Suomea ollut muita, että sikäli valinta oli helppo.

Jonas Cranbyn mukaan nachoja ei kannata tehdä itse tehdyistä maissitortilloista, sillä niitä ei saa riittävän ohuiksi. Neljä edellistä sanaa herättivät tosin mielenkiintoni. En suostu uskomaan, että se olisi mahdotonta. Tiedän, että masaharinataikinan kaulitseminen on työlästä ja kärsivällisyyttä vaativaa, mutta Cranbyn sanat kuulostavat haasteelta.

****

Itse tehdyt nachot

maissitortilloja

rypsiöljyä

suolaa

Leikkaa maissilastut kolmioiksi. Itse leikkaan koko kasan kerralla veitsellä kahdeksaan osaan. Kuumenna öljy kattilassa 180 asteeseen. Paistomittari helpottaa uppopaistamista aivan olennaisesti, sillä öljyn lämpötilan pitäminen tasaisena on tärkeää (muutama aste sinne tänne ei haittaa). 

Paista lastuja pieni määrä kerrallaan noin puolisen minuuttia, nosta lastut reikäkauhalla tai pihdeillä talouspaperin päälle valumaan ja ripottele päälle suolaa.

****

Tomaatti-korianterisalsa

3 kypsää tomaattia

1 (pieni) punasipuli

kourallinen tuoretta korianteria

limettimehua

tuoretta chiliä

suolaa

mustapippuria

Kuutioi tomaatit (poista kannat). Kuori ja silppua sipuli. Mausta tomaatti-sipuliseos reilulla määrällä tuoretta, hienonnettua korianteria. Lisää myös limettimehua, tuoretta chiliä, suolaa ja pippuria. Maistele ja säädä suolaisuuden, hapon ja tulisuuden asteet kohdilleen. Tarjoa salsa nachojen kanssa.

****