Ulkona kuivattua paistia

maanantai 24. maaliskuuta 2014

Täydellinen, sisältä vielä punertava ilmakuivattu liha on valmista. Se ei ole ehkä kaikkien perinteiden mukaisesti tehtyä kuivalihaa, mutta henkäyksenohuiksi leikatut siivut ovat aivan käsittämättömän herkullisia. Ei mulla muuta.

17 kommenttia

Campasimpukka kirjoitti...

Tuota ei varmaan voi olla veistelemättä vielä yhtä ja sitten vielä yhtä siivua :)

Andalusiana kirjoitti...

no kyllä vaan täälläkin ihastuksesta henkäillään :-)

Ulla kirjoitti...

Eipä tuohon muuta tarvitakaan. Upean näköistä lihaa! Oliko suola kohdillaan?

Nanna kirjoitti...

Sä teit sen! Epätavallisessakin keväässä!

Marja kirjoitti...

Oi, oi miten herkullisen näköistä! En voi olla miettimättä mitä pieni kylmäsavustus tekisi vielä lihalle. Harmi, ettei olla tulossa pohjoiseen pääsiäisenä, oltais voitu poiketa maistiaisille :).

Sofia kirjoitti...

Olispa tollanen lihakimpale eväsrasiassa - tekis mieli hiihtämään Lappiin jollekin laavulle, sytyttää tuli, lämmitellä jäätyneitä näppejä, juoda kuumaa mehua termoksesta ja mutustella tuota kuivalihaa.

sauvajyvänen kirjoitti...

Aivan upean näköistä! Juuri sellaista, josta on vaarana vetää lihaöverit, ja sen jälkeen munuaiset huutaa hoosiannaa, vai miten se sanonta menikään.

Chef Jones kirjoitti...

Juurikin näin. Sanasta sanaan!

Hannele kirjoitti...

Jepulisjee, juuri noin. Pakko laittaa pois silmistä, muuten siivut on suussa :)

Hannele kirjoitti...

:) Hyvää on, henkäilyjen arvoista.

Hannele kirjoitti...

Suolaa on riittävästi. Tähtäsin seitsemään prosenttiin, mutta voi olla, että laskut meni sekaisin ja tuli kutosta.

Hannele kirjoitti...

Jep! Paitsi minä en tehny mitään. Se oli tuuli, aurinko, pakkanen tai tuuri, joka työn teki. Kelit oli kieltämättä omituiset, mutta näemmä riittävän hyvät.

Hannele kirjoitti...

Ooooh, kylmäsavua olisi kyllä huippu kokeilla!

Mikä se semmonen pääsiäinen on, kun ei pohjoiseen tulla?

Hannele kirjoitti...

Sopii hyvin! Millon mennään? :D

Hannele kirjoitti...

Kiitos! Liha on kyllä ihan superia. Överit on ihan lähellä.

Johanna kirjoitti...

Hannele, sä olet niin guru!

Hannele kirjoitti...

Hih, paistattelen nanosekunnin guruudessani. Ja sitten totean, että en kyllä oo :D Kuivaliha on tästä pohjoiseen tuikituttu juttu, ja kun juttelen vaikka Pudasjärvellä tosi kokeneiden lihakuivattajien kanssa, huomaan, etten tiedä yhtään mitään. Tuurilla mennään!

Kiitos silti ajatuksesta, Johanna <3

Sisällön tarjoaa Blogger.