Sushisalaatti

lauantai 3. toukokuuta 2014

Tykkään näpertämisestä ja koen pienten ruokien laittamisen usein suorastaan terapeuttiseksi, mutta välillä suuret linjat ja nopeat liikkeet on ainoa oikea tie. Sushisalaattia teimme ensimmäistä kertaa vuosia sitten, ja Hannan kirjoitettua sushikulhosta muistin, että oikotie onneen on sittenkin olemassa.

Salaatti maistuu hämmentävästi sushilta, kun haarukallisessa on kasviksia, merilevää, gari-inkivääriä sekä soijaa ja wasabia sisältävää kastiketta. Joskus vain täytyy oikoa mutkia suoraksi.

****

Sushisalaatti

kastike (2-4 annosta)
2 rkl soijaa
2 rkl seesamiöljyä
2 rkl riisietikkaa
n. 1 1/2 tl wasabitahnaa
1/2 tl hunajaa

lisäksi
salaattia
keitettyä riisiä (voit halutessasi maustaa riisietikalla, suolalla ja sokerilla)
garia
avokadoa
katkarapuja (ja/tai lohta)
kurkkua
seesaminsiemeniä
kuivattua merilevää palasteltuna

Keitä riisi ja mausta se halutessasi riisietikalla, suolalla ja sokerilla, kuten oikeaakin sushia tehtäessä. Sekoita kastikkeen ainekset huolella sekaisin. Kokoa salaatti mieltymystesi mukaan ja lusikoi sekaan kastiketta.

****



4 kommenttia

Heidi kirjoitti...

Oi, tää ois varmasti mun juttu! Mietinkin tekiskö tässä joku päivä sushia, mutta taidankin tehdä salaattia :)

Hanna kirjoitti...

HEEEI minne mun kommentti katos?!
Sitä mie vaan, että kuulostaa ihanalta ja pitää laittaa ens viikon ruokalistalle .. jos vaan siis tällä työttömällä on yhtään hetkeä aikaa himassa ruokaa laittaa :D

Hannele kirjoitti...

Hyvä idea! Ehtii tehdä muutakin :)

Hannele kirjoitti...

Kuulostaa lupaavalle, jos kiirettä pitää ;)
Kiitos oikotiemuistutuksesta, tämä on erinomainen laiskan naisen suhsi!

(minä en tällä kertaa sössinyt kommenttiasi, tämä on eka, jonka nään!)

Sisällön tarjoaa Blogger.