Sushisalaatti
Sushisalaatti on helppo tapa tainnuttaa sushihimo. Sushista tutut ainekset, just ne sinun lempparit, kasataan salaatiksi ja viimeistellään soijapohjaisella kastikkeella. Tämä sopii vaikka arkiruoaksi!
Sushisalaatti maistuu hämmentävästi sushilta, kun samassa haarukallisessa on lempeästi maustettua riisiä, kasviksia, merilevää, garia eli sushi-inkivääriä sekä soijaa ja wasabia sisältävää kastiketta. Joskus vain täytyy oikoa mutkia suoraksi.
Voit käyttää salaattiin juuri niitä aineksia, joita tykkään syödä susheissakin: lohta, paistettua tofua, kasviksia tai katkarapuja. Merilevä kannattaa silputa salaattiin mahdollisimman pieneksi, jotta se on kiva syödä salaatin seassa.
Riisiksi sushisalaattiin sopii sushiriisin lisäksi myös puuroriisi ja vaikkapa basmatiriisi, sillä samanlaisia vaateita ei riisillä salaatissa ole. Mausta riisi maltillisesti valmiilla sushietikalla tai riisiviinietikasta, sokerista ja suolasta tehdyllä mausteseoksella.
Salaattiin sopii täydellisesti sushi-inkivääri. Tiesithän, että se on helppo tehdä itse:
Sushisalaatti
Raaka-aineet
- 1 dl riisiä
- hieman valmista sushietikkaa (tai ks. ohje vinkeistä)
- rapeaa salaattia
- kurkkua
- avokadoa
- muita suosikki sushitäytteitä
kastike
- 2 rkl soijaa
- 1 rkl seesamiöljyä
- 2 rkl riisietikkaa
- 1 1/2 tl wasabitahnaa
- 1/2 tl sokeria
Tee näin
- Keitä riisi ja mausta se sushietikalla tai riisietikalla, suolalla ja sokerilla, kuten oikeaakin sushia tehtäessä.
- Sekoita kastikkeen ainekset huolella sekaisin.
- Laita tarjoiluvadille revitty salaatti, jäähtynyttä riisiä sekä täytteet.
- Lusikoi osa kastikkeesta sekaan.
- Tarjoile heti.