Grillatut varhaiskaalikiekot

sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

Grillaus, varhaiskaali ja kermaviilikastike on kivenkova kesäinen kolmikko. Kaikki kolmion kärjen pärjäävät itsekseenkin, mutta yhdessä ne muodostavat upean kesäruoan, uuden kesähitin.

Resepti on saanut vaikutteita kahdesta amerikkalaisesta klassikosta: BLT-leivästä ja Iceberg Wedge -salaatista. Varhaiskaalista leikatun kiekon päälle laitoimme rapeaksi grillissä paahdettu ilmakuivattua kinkkua sekä tuoretta tomaattia. Perinteinen, suorastaan nostalginen, kermaviilikastike sopi grillatulle kaalille todella hyvin.


Resepti

****

Grillatut kaalikiekot kermaviilikastikkeella

kaalikiekot
varhaiskaalia
oliiviöljyä
ripaus suolaa

lisäksi
tomaattia
ilmakuivattua kinkkua tai pekonia

kastike
1 prk kermaviili
1-2 tl sinappia
n. 1 tl hunajaa tai sokeria
1 valkosipulinkynsi
sitruunamehua (tai vaaleaa etikkaa)
ruohosipulia
suolaa
mustapippuria


Tee kastike maustumaan: kuori ja silppua valkosipulinkynsi ja pätki ruohosipuli pieneksi. Sekoita kaikki ainekset sekaisin. Maistele ja lisää suolaa, sokeria tai happoa tarpeen mukaan. Anna maustua hetki.

Leikkaa kaali puoliksi siten, että molempiin puoliin jää puolikas kanta. Etsi talouden suurin veitsi ja leikkaa kaalista noin sentin paksuisia kiekkoja, ensimmäisissä paloissa on jäljellä kantaa, joten ne pysyvät parhaiten kasassa.

Huiski tai sivele kaalikiekkojen päälle hieman oliiviöljyä ja grillaa parisen minuuttia molemmin puolin. Grillaa samalla myös ilmakuivattu kinkku tai pekoni rapeaksi. Tarjoa tomaattisilpun, rapean lihamurun ja kastikkeen kanssa.

****

Varhaiskaalikiekot sopivat lounaaksi siltään ja muun grilliruoan lisäkkeeksi silloin, kun nälkä on suurempi.



16 kommenttia

Kira kirjoitti...

Näyttää ja kuulostaa ihanalta! Joka kerta itken sitä, kun ei ole grilliä :(....Suomessa sitten kesällä.

Ulla kirjoitti...

Jee, kiitos Hannele! Arvasin, että sieltä tulee erikoinen ja kokeilemisen arvoinen varhaiskaaliresepti :-)

Hannele kirjoitti...

Kiitos, Kira! Varhaiskaali on kyllä upea raaka-aine, ei siihen ikinä kyllästy.

Tervetuloa Suomeen!

Hannele kirjoitti...

Kiva kuulla, Ulla, että resepti tuntuu kokeilemisen arvoiselta!
Grillatessa kaali saa kyllä mukavia makusävyjä.

anne/ 52 weeks of deliciousness kirjoitti...

I-H-A-N-A resepti! meillä on meneillään (taas) varhaiskaalihulluus, en ole koskaan kaalia grillannutkaan, tätä on siis ehdottomasti kokeiltava :)

Hannele kirjoitti...

Varhaiskaalihulluutta on liikkeellä!
Huippua, että resepti tuntuu hyvältä :D

Rommirusina kirjoitti...

Oi kun kiva resepti, tässä on tosiaan kesähitin ainekset kasassa. Eipäs ole tullut kaalia koskaan grillattua, vaikka pidän kaaliruoista kovasti. Mahtava saada uusi grillikasvis kehiin. :)

Hannele kirjoitti...

Kaali toimii grillissä myös lohkoina - suosittelen!

Kotiharmi Kokkaa kirjoitti...

Kaikkeen se kaali taipuu! Ja kaikessa se on ihanaa!

Nelle kirjoitti...

Aamen. :) Meillä on kanssa grillattu nyt useamman kerran varhaiskaalia. Ja kermaviili elää jotain renessanssia!

Hannele kirjoitti...

Totta turiset!

Hannele kirjoitti...

Meillä kermaviilikastike on muodissa joka kesä. Se suorastaan tekee kesän :)

Anonyymi kirjoitti...

Oi - hieno idea ja kuullostaa herkulliselta! Blogini Pilkettä emännöi muuten kesäkuun ruokahaastetta ja aiheena on varhaiskaali... ;)

Hannele kirjoitti...

Mahtavaa! Minähän heti osallistun haasteeseen. En olekaan piiiiitkilleen muistanut koko hommaa!

Hanna Paavilainen kirjoitti...

Ihan loistava vinkki, kiitos! Oli pakko jakaa eteenpäin myös omassa blogissa: http://www.lehtikuningas.fi/blogi/hanna-paavilainen/2014/9/26/i--3-kaali
t. Hanna

Hannele kirjoitti...

Kiitos kommentistasi, Hanna!
Kiva kuulla, että kaali maistuu grillattuna (vaikka sitten uunissa) sinullekin :)

Sisällön tarjoaa Blogger.