Nopea varhaiskaalisalaatti

keskiviikko 25. kesäkuuta 2014

Nopeat ja yksinkertaiset lisäkkeet pääsevät liian harvoin keikistelemään eturiviin. Nopea varhaiskaalisalaatti ansaitsee tulla esitellyksi; se sopii grilliruokien lisäkkeeksi, hodarin väliin tai savustetun kalan kaveriksi. Maku on raikas ja kesäinen, eikä kastike peitä kaalin herkkää makua.

Jos tai kun pidät varhaiskaalista, kannattaa katsoa myös nämä herkulliset reseptit:





Resepti




Nopea varhaiskaalisalaatti


  • 1 keskikokoinen varhaiskaali (500–600g)
  • 2–3 kevätsipulia
  • 1 1/2 tl karkeaa dijon-sinappia
  • noin 1/2 tl suolaa
  • noin 1 tl sokeria
  • noin 3 rkl sitruunamehua
  • noin 2 rkl oliiviöljyä



  1. Puolita kaali ja poista V-leikkauksella kannat. Siivuta kaali ohuksi siivuiksi, halutessasi voit hienontaa herkun pienemmäksikin. 
  2. Pieni myös kevätsipulit. Varsia voi pilkkoa mukaan, mikäli ne ovat napakoita. 
  3. Sekoita sipuli ja kaali. 
  4. Tee kastike sekoittamalla kaikki ainekset ja sekoita voimakkaasti kastikkeeksi ja yhdistä kasvisten kanssa. 
  5. Anna tekeytyä hetki, maista ja säädä tarvittaessa makua.

2 kommenttia

ulla kirjoitti...

Kaali, etenkin varhaiskaali on herkkua. Samantyyppistä varhaiskaalisalaattia syödään meilläkin useasti.

Hannele kirjoitti...

Kaali on aivan ykköshyvää!

Sisällön tarjoaa Blogger.