Oulun kesäkahvilat ja rennot ravintolat

perjantai 25. heinäkuuta 2014

Oulu, kuten moni muukin suomalainen kaupunki, on parhaimmillaan kesällä. Syksyn ja talven kylmä merituuli vaihtuu kesällä lempeämmäksi, helteellä suorastaan vilvoittavaksi. Oulujoen vartta myötäilevä pyörätie, jokisuisto puistoineen, torinranta, saaresta toiseen menevät sillat sekä Hietasaari ovat kesäisen päivän kohokohtia. Pyöräilin kotikaupungissani turistina ja poimin reitilleni muutaman mielenkiintoisen kahvilan ja ravintolan - täydellinen tapa viettää kuumaa kesäpäivää.  • Kahvila Kiikku ja koko Ainolanpuiston ja Hupisaarten alue on Oulun helmi. Laaja puistoalue kutsuu lenkkeilijöitä ja  leikkijöitä, ruusuntuoksuttelijoita ja piknikseurueita sekä kahvittelijoita. Muutama vuosi sitten kahvilassa vaihtui omistaja ja nyt myös terassi on uusittu - pergolamainen avoterassi kutsuu pysähtymään. Kahvilaa pyörittää Cafe & Catering Nekka, jonka tarjoilut ovat aina raikkaita ja herkullisia.
  • Keskustan ulkopuolella, Värtön jokirannassa on viehättävä Koivurannan kahvila, jonne tehty matka on vaivansa väärti. Pyörällä matka taittuu keskustasta hetkessä - Oulussa kun ei ole mäkeä ei nyppylää. Kahvilan piha on aurinkoinen ja vanhan talon tunnelma mukava. 
  • Cafe Rooster sijaitsee aivan Oulun ydinkeskustassa, vanhassa ja kauniisti remontoidussa puutalossa. Sisustus on viehättävä ja valoisa. Itse tehtyjä makeita ja suolaisia kahvilatuotteita on kattava valikoima, ja myös joitakin raakakakkuja on vaihtoehtoina. Ruokalista on lyhyt sisältäen lähinnä pubiruokatyyppisiä annoksia sekä päivittäin vaihtuvat lounasannokset. Burgeri ja Pulled Pork burgeri on testattu erinomaisiksi, myös lohiburgeria on kehuttu. Fish & Chips annokset muikut ja ranskalaiset olivat kuulema oikein maukkaita, mutta jotain raikastusta annos olisi kaivannut. Falafelit pitaleivällä oli sen sijaan pienoinen pettymys - parempia falafelpyöryköitä teen itse. Pitaleipä oli kuitenkin maukas ja feta laadukasta. Annokseen kuuluneet nachoslastut olivat mielestäni suurehkon pitan rinnalla turhat, mutta niiden kanssa tarjotusta salsasta Rooster saa ison peukun. Sunnuntaisin Roosterissa on kattava brunssi.
  • Tuba Food & Lounge on lähellä Kahvila Kiikkua sijaitseva kahvila-ravintola, jossa ruoka on hyvää ja tunnelma leppoisan mutkaton. Tubalaisilla ekologiset arvot ovat tärkeitä, mikä näkyy myös sisustuksessa ja astioissa: lautaset, tuolit, pöydät ja kupit ovat kotoisasti eriparia. Tubassa on monipuolinen lounas ja burgereihin painottuva iltamenu. Viikonloppuisin Tubassa tarjoillaan brunssia ja ajoittain tarjolla on myös kulttuuririentoja.
  • Kauppahallin kahvilasta saa ihanan kermaista riisipuuroa ja lohikeittoa sekä rössypottua, paikallista perinneruokaa, jonka päälle tullista tulleena en lainkaan ymmärrä. Torilla on myös monta kivaa kuppilaa, jos jano yllättää. Aurinkoisena iltana monilla yllättää, sillä torinranta on kesällä suosittu illanviettopaikka. Monesta aittaravintolasta saa myös ruokaa.
  • Nallikarin ranta on pohjoisen riviera. Upeasti uudistettu ranta kuuluu lempilenkkimaastoihini kesät talvet. Nyt Nallikari on saanut arvoisensa ravintolankin, kun rannalla on uusi Ravintola Nallikari. Ravintolasta on kuulunut paljon hyvää, mutta hellepäivän lounasaikaan tarjonta tai palvelu eivät vakuuttaneet kriittistä tiedusteluryhmäämme. Annan ravintolalle ehdottomasti uuden mahdollisuuden.
  • Tähtitornin kahvila sijaitsee puistomaisessa Linnansaaressa, Tuiran siltojen kupeessa. Rakennuksella on pitkät perinteet kahvilana, sillä vanhojen linnan perustusten päälle rakennettussa talossa on toiminut kahvila vuodesta 1912 lähtien. Perinteet ja rakennus ovat kiehtovia, kahvilana tähtitorni ei kuulu suosikkeihimme. Sadesäällä Tähtitornin kahvila on hauska jäätelöpaikka.

2 kommenttia

Heli kirjoitti...

Kiva tietää noita kahvilatärppejä kesäloman koittaessa. Koivurannan kahvilassa kävin äitini kanssa viime kesänä, nyt on tällekin kesälle sitten tiedossa mainiot kahvittelupaikat :) Parikymmentä vuotta kotiseudulta pois oleskelleena parhaista paikoista ei ole oikein varmaa tietoa.

Hannele kirjoitti...

Kiitos, Heli, kommentistasi! Kahdessakymmenessä vuodessa todella tapahtuu kaikissa kaupungeissa valtavasti muutoksia. Minä ajelen nykyisin sujuvasti Kuopiossa joka toista katua väärään suuntaan, kun ajan niin kuin ennen ajettiin :D

Jos minun pitäisi valita yllä olevista (Koivurannan kahvilan lisäksi) kaksi suosikkiani, ne olisivat Kiikku ja Rooster. Tervetuloa Ouluun!

Sisällön tarjoaa Blogger.