Radler eli sitruunainen olut

perjantai 18. heinäkuuta 2014


Kesän suosikkijuomani on ehdottomasti ollut radler eli sitruunainen olutdrinkki. Raikas juoma on hyvin suosittu Keski-Euroopan vahvoissa olutkulttuurimaissa hellejuomana, enkä yhtään ihmettele miksi. Juoma maistuu oluenystäville ja myös meille, joiden suosikkeihin olut ei kuulu.

Radler syntyy yksinkertaisimmillaan sekoittamalla samassa suhteessa vaaleaa olutta ja sitruunalimpparia. Olueksi sopii vaalea olut, alkoholittomanakin. Kun limpparin tekee itse, voi makeutta ja sitruunaisuutta säätää omaan suuhun sopivaksi.


Resepti

****

Itse tehty radler

sokerisiirappi
1 osa sokeria
1 osa vettä

radler
sokerisiirappia vastaava määrä tuorepuristettua sitruunamehua
sitruunamehua+siirappia vastaava määrä kievnnäisvettä
lemonadea vastaava määrä vaaleaa olutta

Eli, jos siirappia kiehautetaan 3 dl (2 dl sokeria + 2 dl vettä), puristetaan sitruunamehua 3 dl (noin 6 sitruunaa). Sitruunaiseen siirappiin sekoitetaan vastaava määrä kivennäisvettä (6 dl). Ja olutta tarvitaan lemonadea vastaava määrä.

Käytännössä keitän siirapin ja sekoitan siihen sitruunamehun. Sitten kaadan lasiin noin 1/4 seosta, laitan lasin puoleen väliin kivennäisvettä ja täytän lasin oluella. Simppeliä!

Kiehauta sokeri ja vesi tasaiseksi liemeksi. Jäähdytä. Purista sitruunamehua ja sekoita. Säilytä jääkaapissa ja tee radler, kun kaipaat jotain virkistävää.

****10 kommenttia

Mari - Kivistössä kirjoitti...

Ou jes! Kiitos Hannele ideasta, laitamme kotiradlerit varmasti tuloilleen :)

sari kirjoitti...

Kuulostaa ihanalle. Täytyypi testata :)

Hannele kirjoitti...

Hyvä! Minä luulin, että teillä tehty jo radleria. Mitäs olutherkkua se Instagramissa ollut olikaan? t. nimim. reseptiä odottava

Hannele kirjoitti...

Kiva kuulla, sari!
Toivottavasti radler on sopiva sinunkin makuun :)

Marja kirjoitti...

Mä voisin tilata tätä yhden lasillisen viikon päästä ;)

Hannele kirjoitti...

Tilauksenne on vastaanotettu :)

Elina/Chocochili.net kirjoitti...

Mä en ole aikaisemmin oikein perustanut radlerista, kun se maistuu helposti niin keinotekoiselta. Mutta tämä itse tehty versio on ihan taatusti toista maata. Täytyy laittaa testiin!

Hannele kirjoitti...

Moni valmis-radler maistuu todellakin keinotekoiselta, ehkä paras on ollut Unkarissa saamani Gösser. Itse tehty radler on ihan huippua!

anne/ 52 weeks of deliciousness kirjoitti...

Onpa kiva radler-resepti! en oikein juo olutta (SOL menee alas kyllä..) ja tykkäsin jos Saksassa asuessani Radlerista :)

Hannele kirjoitti...

Testaa ihmeessä reseptiä ja kerro (puoli)natiivin mielipide ;)
Radler yhdistää kyllä mukavasti oluen ja limpparin parhaat puolet. Loistava kesäjuoma!

Sisällön tarjoaa Blogger.