|

Radler eli sitruunainen olut

Kesän suosikkijuomani on ehdottomasti ollut radler eli sitruunainen olutdrinkki. Raikas juoma on hyvin suosittu Keski-Euroopan vahvoissa olutkulttuurimaissa hellejuomana, enkä yhtään ihmettele miksi. Juoma maistuu oluenystäville ja myös meille, joiden suosikkeihin olut ei kuulu.

Radler syntyy yksinkertaisimmillaan sekoittamalla samassa suhteessa vaaleaa olutta ja sitruunalimpparia. Olueksi sopii vaalea olut, alkoholittomanakin. Kun limpparin tekee itse, voi makeutta ja sitruunaisuutta säätää omaan suuhun sopivaksi.

Resepti

****

Itse tehty radler

sokerisiirappi

1 osa sokeria

1 osa vettä

radler
sokerisiirappia vastaava määrä tuorepuristettua sitruunamehua
sitruunamehua+siirappia vastaava määrä kievnnäisvettä
lemonadea vastaava määrä vaaleaa olutta

Eli, jos siirappia kiehautetaan 3 dl (2 dl sokeria + 2 dl vettä), puristetaan sitruunamehua 3 dl (noin 6 sitruunaa). Sitruunaiseen siirappiin sekoitetaan vastaava määrä kivennäisvettä (6 dl). Ja olutta tarvitaan lemonadea vastaava määrä.

Käytännössä keitän siirapin ja sekoitan siihen sitruunamehun. Sitten kaadan lasiin noin 1/4 seosta, laitan lasin puoleen väliin kivennäisvettä ja täytän lasin oluella. Simppeliä!

Kiehauta sokeri ja vesi tasaiseksi liemeksi. Jäähdytä. Purista sitruunamehua ja sekoita. Säilytä jääkaapissa ja tee radler, kun kaipaat jotain virkistävää.

****