| |

Vesimeloni-kookosjuoma – helpotusta helteeseen

Tuntuuko sinustakin helteellä joskus siltä, että kroppa kaipaa vähän vettä väkevämpää? Enkä tarkoita nyt sillä tavalla väkevämpää.

Vesimeloni-kookosjuoma on erinomainen helteisen päivän janonsammuttaja. Kookosveden, luonnon oman urheilujuoman, sanotaan olevan yksi parhaista kehon nestetasapainon ylläpitäjistä ja palauttajista. Olen huomannut saman: kookosvesi ei hulahda kehon läpi samalla tapaa kuin tavallinen vesi. Ja kun kookosveteen yhdistää kylmän, raikkaudessaan voittamattoman vesimelonin, on juoma jo valmis. Lisämakeutustakaan juoma ei kaipaa, sillä molemmissa raaka-aineissa on sopivasti luontaista makeutta. Tarvittaessa juoma saa raikastusta tilkasta limettimehua.

Resepti

Vesimeloni-kookosjuoma
n. 6 dl valmista juomaa

n. 5 dl vesimelonikuutioita
n. 3 dl kookosvettä
hieman limettimehua
jäitä

Kuutioi jääkaappikylmä vesimeloni ja tee siitä tasaista sosetta esimerkiksi sauvasekoittimella. Jos vesimelonissa on siemeniä, siivilöi sose. Painele kaikki hedelmäliha tarkasti talteen. Sekoita vesimelonisoseen joukkoon suurin piirtein saman verran kookosvettä. Lisää tarvittaessa hieman limettimehua. Muutama jääpala lasissa viilentää juomaa entisestään.