| |

Vesimelonisangria

Kuuma kesäpäivä vaatii kylmän juoman – tietenkin! Yksi suosikeistamme on vesimelonisangria: paljon kylmiä vesimelonikuutioita, hieman limettiä, valkoviiniä ja kuplivaa vettä (1:1) sekä makeutukseksi moneen kesäiseen juomaan sopivaa, simppeliä sokerisiirappia.

Vedestä ja sokerista (1:1) kiehautettua siirappia on meillä usein kesäisin jääkaapissa maustamattomana tai joko inkiväärillä tai raparperilla maustettuna. Kun siirappia on jääkaapissa, saa tarhuri tai yllätysvieraat drinkin käteen nopeasti.

 

Resepti

Vesimelonisangria

sokerisiirappi
1 dl vettä
1 dl sokeria

sangria
reilusti vesimelonikuutioita
limettiä viipaleina tai lohkoina (osan voi puristaa mehuksikin)
valkoviiniä (1 osa)
hiilihapotettua vettä (1 osa)
sokerisiirappia

jääpaloja

Yllä olevalla siirappiohjeella tulee 1 1/2 dl sokerilientä (150 ml =  10 rkl). Itsellesi sopivan makeusasteen saat selville tietysti kokeilemalla, mutta jos teet sekoitat 5 dl valkoviiniä ja 5 dl hiilihapotettua vettä sekä em. siirappimäärän, on juoman makeus melko lähellä sopivaa. Eli 1 dl viinin ja veden sekoitusta ja 1 rkl siirappia. Huomiothan viinin makeusasteen vaikutuksen juomaan. Rutikuiva viini saattaa kaivata hiemen yllä mainittua enemmän makeutusta.

Keitä siirappi kiehauttamalla kattilassa vesi ja siihen lisätty sokeri. Sekoita tasaiseksi liemeksi ja jäähdytä. Kuutioi vesimeloni ja lohko limetti. Voit laittaa hedelmät maustumaan jääkaappiin muutamaksi tunniksi valkoviinin ja siirapin sekoitukseen. Vesimelonipalat voi myös viilentää kohmeisiksi pakastimessa, puoli tuntia riittää. Mausta juoma halutessasi tilkalla limetin mehua. Hiilihapotettu vesi kannattaa sekoittaa juomaan vasta juuri ennen tarjoilua.

_____