7 sortin tapaspöytä

sunnuntai 14. syyskuuta 2014
 

Pöytään katettiin sen seitsemän sorttia tapaksia ja laseihin kaadettiin nektariini-vadelmasangriaa. Tänä vuonna serkkujuhlia vietettiin espanjalaisellaa ruokateemalla.


Alkupalaksi katettu runsas tapas-pöytä taittoi nälän ja antoi emännille aikaa valmistella pääruokaa kaikessa rauhassa. Eikä ruokaa aivan heti ehdittykään laittaa; oli kiire päivittää kuulumisia, jatkaa ikiaikaisia jääkiekkokeskusteluja ja nauraa parhaassa mahdollisessa serkkuseurassa.


Suuren peilin päälle katettiin sekä klassisia espanjalaisia tapaksia että muualta lainattuja makuja. Osa alkupaloista kasattiin leipäviipaleen päälle, osa laitettiin peilille siltään. Tapakset ja kynttilät tekivät kattauksesta kokonaisuudessaan upean. Seitsemän sortin tapaspöytään katettiin:

  • Sitruuna-hunajamarinoidut oliivit
  • Kylmä kesäkurpitsashotti
  • Rapu-chorizovarras
  • Patatas bravas & aioli
  • Manchegoa, omenahilloa & ilmakuivattua kinkkua leivällä
  • Chevre-punajuurileipä 


Kiitos serkuille ihanista kemuista ja erityiskiitos siskolleni suunnittelu- ja kokkausavusta. Ensi vuonna juhlitaan Etelä-Suomessa.




18 kommenttia

Anonyymi kirjoitti...

Ilo oli minun puolellani ❤️ T:Isosisko

Jokihaka Kokkaa kirjoitti...

Nam! Hyvältä näyttää :)

Maikki kirjoitti...

Marinoitu munakoiso balsamicosiirapilla kuullostaa hyvältä – olisko siihen reseptiä? :)

Liisa kirjoitti...

On teillä taas ollu herkut ja upea kattaus!

Hannele kirjoitti...

Ja minun. Oli kivaa!

ps.sydän näyttää koneella ihan hassulta, puhelimessa ja padilla ihan oikealta

Hannele kirjoitti...

Kiitos! Hyvää olikin, onneksi vieraidenkin mielestä :)

Hannele kirjoitti...

Resepti tulee kyllä! Laitan sen reseptin ensimmäisenä työnalle.

Hannele kirjoitti...

Kattaus rakennettiin periaatteella näyttävää helposti :) Peili toimi loistavasti kattausalustana ja kynttilät tekee aina ihmeitä.

anne/ 52 weeks of deliciousness kirjoitti...

Ai että, mä olen niin kovin kuolannut näitä teidän herkkuja!

Rommirusina kirjoitti...

Oijoi, onpa teillä taas pöytä niin koreana että. :)

Jonna / suolaa&hunajaa kirjoitti...

Tuo surf and turf - varras on pakko testata Jotain vinkkejä?

Hannele kirjoitti...

Hih, varmaan siis FB:ssa ja IG:ssa? Vai hiivitkö ikkunan taakse ;)

Hannele kirjoitti...

Kiitos, pieniä herkkuja oli tosi kiva tehdä. Varsinkin kun sisko oli seurana :)

Hannele kirjoitti...

Perusvinkit vaan: hyvää chorizoa, maukkaasti marinoitu rapurallaa. Me oikastiin ravuissa ja ostettiin Stockan setien marinoimia rapuja. Ne oli ihan ok, mutta itse tehden laittaisin vähän enemmän happoa.

Basilika toimii hyvin välissä. Me laitettiin tosin pinaattia väriksi, koska se oli vihreämpää pihalla kuin basilika :)

Koti Harmi kirjoitti...

Oho. Joudutte siskolikan kanssa ehkä perustamaan tapasbaarin. Minulle saisi varata vakipaikan baaritiskin päästä :)

Hannele kirjoitti...

Laitetaan tapasbaari siihen tortillabaarin kylkeen! Saat vakipaikan :)

Koti Harmi kirjoitti...

Selvä! Ilmotat vaan, milloin on avajaiset, niin hilipasen paikalle!

Anonyymi kirjoitti...

Eiku vaan! Sen pitopalvelun lisäks, mitä meille on ehotettu ;) T:Siskolikka

Sisällön tarjoaa Blogger.