Suklainen kahvipannacotta

Aina ei tarvitse kiivetä vuoren yli. Joskus voi myös kulkea aidan matalimmasta kohdasta tai karauttaa perille oikoreittiä. Ja välillä oikoreittiä pitkin voi loikkia menemään myös keittiössä.

Oikominen ei välttämättä tarkoita mausta tinkimistä. Mutta se tarkoittaa enemmän aikaa itselle tai läheisille – aika hyvä syy vetää silloin tällöin mutkat suoriksi. Suklainen kahvipannacotta koostuu vain kahdesta ainesosasta.

Suklainen kahvipannacotta

3-4 annosta
Esivalmistelu10 minutes
Kypsennys2 minutes
Hyydyttäminen4 hours
Valmistusaika4 hours 12 minutes
Annokset: 4 annosta

Raaka-aineet

  • 1 pullo Frezza Mocca -juomaa tai muuta valmista kahvijuomaa (250 ml)
  • 1 1/2 liivatelehteä

Tee näin

  • Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan vähintään viideksi minuutiksi.
  • Kuumenna noin 1/2 dl Frezza-juomaa kattilassa liedellä tai kulhossa mikrossa.
  • Kun liivatelehdet ovat pehmeitä, purista niistä vesi pois ja lisää kuumaan nestetilkkaan.
  • Sekoita, kunnes seos on tasaista.
  • Lisää loppu Frezza samalla huolellisesti sekoittaen.
  • Kaada seos kolmeen-neljään jälkiruokakippoon ja nosta jääkaappiin hyytymään.
  • Anna pannacotan hyytyä rauhassa, vähintään neljä tuntia.
  • Tarjoile esimerkiksi pähkinä- tai keksimurujen kanssa.

Resepti

 

Suklainen kahvipannacotta (3-4 annosta)

1 pullo (250ml) Frezza Mocca-juomaa

1 1/2 liivatelehteä

Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan vähintään viideksi minuutiksi. Kuumenna noin 1/2 dl Frezza-juomaa kattilassa liedellä tai kulhossa mikrossa. Kun liivatelehdet ovat pehmeitä, purista niistä vesi pois ja lisää kuumaan nestetilkkaan. Sekoita, kunnes seos on tasaista. Lisää loppu Frezza samalla huolellisesti sekoittaen. Kaada seos kolmeen-neljään jälkiruokakippoon ja nosta jääkaappiin hyytymään. Anna pannacotan hyytyä rauhassa, vähintään neljä tuntia. Tarjoile esimerkiksi pähkinä- tai keksimurujen kanssa.