| | |

Granaattiomenamojito joulun mausteilla

Granaattiomenamojito joulun mausteilla

Kun kynttilät, uudet villasukat, kylkikyljessä napottavat joulunviettäjät tai takkatuli tekevät tunnelmasta lämpimän, on raikas ja jääkylmä drinkki loistava valinta juhlajuomaksi.

Granaattiomenamojitossa maistuvat jouluiset mausteet, kaneli ja tähtianis. Eikä mojito olisi mojito ilman limettiä ja minttua. Granaattiomenaa juomassa on kolmessa muodossa: jääpaloissa, mausteisessa siirapissa sekä väriä ja rouskuvuutta tuovina, tuoreina siemeninä. Jääpalat ja siirappi kannattaa tehdä valmiiksi hyvissä ajoin etukäteen, silloin juoma syntyy nopeasti ja vaivatta.

Resepti

Granaattiomenamojito joulun mausteilla

  

Huom! 

Yhdestä annoksesta siirappia ja yhdestä granaattiomenasta tulee 3-4 drinkkiä. Yhteen drinkkiin tarvitset noin puolikkaan, mehukkaan limetin. Yhdellä puskalla minttua (tai ”vahvaa minttua”) loihtii drinkit useammallekin.

granaattiomenasiirappi

  • 1 dl granaattiomenan siemeniä
  • 1 dl vettä
  • 1 dl sokeria
  • 1 kanelitanko
  • 1 tähtianis

mojito

  • muutama mintunlehti
  • 2 cl vaaleaa rommia
  • 4 cl granaattiomenasiirappia
  • limetin mehua
  • jäitä
  • soodavettä/hiilihapotettua vettä

lisäksi

  • granaattiomenan siemeniä
  • mintun lehtiä koristeeksi
  • limetinlohkoja tai -viipaleita

  1. Mittaa tehosekoittimeen granaattiomenan siemenet ja suristele hetkinen. 
  2. Siivilöi mehu kattilaan. Voit painella siivilään jäävää mäskiä, jotta saat maut talteen (jos haluat aivan kirkasta siirappia, älä painele vaan anna mehun vain valua kattilaan). 
  3. Mittaa kattilaan myös vesi ja sokeri, laita sinne myös kanelitanko ja tähtianis. 
  4. Keitä pienellä lämmöllä 5–10 minuuttia, jotta sokeri sulaa ja mausteet pääsevät valloilleen. Jätä jäähtymään, anna mausteiden olla jäähtymisen ajan liemessä.
  5. Revi muutama mintunlehti riekaleiksi, jotta maut irtoavan paremmin. 
  6. Sekoita lasin pohjalla mintunlehdet, rommi ja siirappi. 
  7. Mausta lorauksella limetinmehua ja sekoita. 
  8. Laita lasiin reilusti jäitä ja kaada päälle hiilihapotettua vettä. 
  9. Maista ja säädä makeutta siirapilla ja kirpeyttä limetinmehulla. Koristele mintunlehdillä, granaattiomenan siemenillä sekä limettilohkolla.

Granaattiomenamojito joulun mausteilla