| | |

Hurmaavat karkkiporot

Onko mitään suloisempaa kuin karkkiporot?

Hurmaavat karkkiporot

Idea hauskoihin karkkiporoihin tuli arkisella työreissulla, jolloin totesin porojen olevan tismalleen samansävyisiä loskan kanssa – jep, terveisiä poronhoitoalueennurkalta. Kaipasin poroille oikeasti punaisena loistavaa petterinenää, sillä silloin heidän ja meidän matka taittuisi turvallisemmin, ilman vaaraa konepellillä kotiinkuljetetusta paistista. 

Hurmaavat karkkiporot

Karkkiporot ovat helppoja ja saavat taatusti hymyn huulille. Vartaloksi sopii vaahtokarkki ja jalat syntyvät suolatikuista. Sarviin saa mukavasti muotoja, kun ne tekee pienistä pretzel-suolarinkeleistä. Porot voi tehdä myös tikkareiksi, jolloin vartalo käännetään pystyyn ja kokonainen suolatikku laitetaan tikkarin tikuksi. Suklaalla valeltu poro on oikea herkkupala – makean ja suolaisen yhdistelmä on jälleen kerran lyömätön.

Resepti

Karkkiporot

  • vaahtokarkkeja
  • suolatikkuja
  • pretzel-suolarinkeleitä (snäksejä)
  • suklaata
  • punaisia karkkea (puolita tarvittaessa)
  • pikeeriä liimaksi ja silmiksi (silmiksi käyvät myös valkoiset sokerihelmet)
  • mustapippurirouhetta silmien mustuaisiksi (tai pieniä keksinmuruja)

  1. Tökkää vaahtokarkkiin jalat ja rikotuista pretzeleistä tekemäsi sarvet. 
  2. Sulata suklaata vesihauteessa ja valele esimerkiksi pikkulusikkaa apunasi käyttäen poron vartalo suklaalla. Valuta hieman ja siirrä leivinpaperin päälle kovettumaan. 
  3. Jos teet tikkarinmallisia poroja, laita ne kuivumaan esimerkiksi sopivankokoiseen lasiin. 
  4. Kun suklaa on jähmettynyt, liimaa pikeerillä porolle nenä ja silmät. Anna pikeerin kovettua.
  5. Karkkiporot sopivat tarjottavaksi sellaisenaan tai laitettavaksi vaikka kakun päälle.