Karamellisoidut cashewpähkinät

tiistai 23. joulukuuta 2014




Joulukalenterin 23. luukku



Olemme menossa valoa kohti, ystävät. Valoa kohti! Talvipäivän seisaus eli vuoden lyhyin päivä oli eilen, joten nythän on melkein jo kevät. On juhlan paikka. Valon juhlissa tarjotaan juhlajuoman seuralaisena karamellisoituja cashewpähkinöitä.



Resepti



Karamellisoidut cashewpähkinät

2 rkl sokeria
1/2 rkl hunajaa
n. 1 1/2 dl cashewpähkinöitä
pari kolme hyppysellistä suolaa

Mittaa sokeri ja hunaja pinnoitetulle paistinpannulle. Säädä liesi pienelle lämmölle ja anna sokerin sulaa. Sekoittele välillä. Lisää cashewpähkinät ja sekoita huolellisesti, jotta jokainen pähkinä saa karkkihunnun. Anna seoksen paahtua pannulla, kunnes sokeri ja pähkinät ovat saaneet hieman väriä. Varo polttamasta herkkua!

Kumoa kuumat pähkinät leivinpaperin päälle, levittele ja anna niiden jäähtyä. Jos olet malttamaton ja kippaat pähkinät pannulta tarjoiluastiaan, saat yhden ison pähkinäkimpaleen. Joo, kokemusta riittää.

_____




6 kommenttia

Anonyymi kirjoitti...

Valoa kohti, ihanaa! Ja taas askeleen lähempänä...! Ja vihdoinkin täälläkin satoi valkoinen lumipeite eilen. Ja yön aikana vain lisääntynyt! Jeeeeeeeeeee

Jaana

Hannele kirjoitti...

Lumi auttaa kyllä kummasti kaikkein pimeimpänä aikana!
Kohta päivä on jo paljon pidempi :)

Merja kirjoitti...

Ojoi, kassut on mun suosikkeja! Tässäpä mainio joulupähkinä!

Hannele kirjoitti...

Todella mainio! Hyvää joulu, Merja!

Anonyymi kirjoitti...

Nää on tosi hyviä!! Toka kerta jo menossa :)

Hannele kirjoitti...

Mahtavaa! Kiitos, kun kerroit :)

Sisällön tarjoaa Blogger.