|

Karamellisoidut cashewpähkinät

 Karkkihuntuisia pähkinöitä on mahdoton vastustaa.

Olemme menossa valoa kohti, ystävät. Valoa kohti! Talvipäivän seisaus eli vuoden lyhyin päivä oli eilen, joten nythän on melkein jo kevät. On juhlan paikka. Valon juhlissa tarjotaan juhlajuoman seuralaisena karamellisoituja cashewpähkinöitä.

Resepti

Karamellisoidut cashewpähkinät

  • 2 rkl sokeria
  • 1/2 rkl hunajaa
  • n. 1 1/2 dl cashewpähkinöitä
  • pari kolme hyppysellistä suolaa

  1. Mittaa sokeri ja hunaja pinnoitetulle paistinpannulle. Säädä liesi pienelle lämmölle ja anna sokerin sulaa. Sekoittele välillä. 
  2. Lisää cashewpähkinät ja sekoita huolellisesti, jotta jokainen pähkinä saa karkkihunnun. 
  3. Anna seoksen paahtua pannulla, kunnes sokeri ja pähkinät ovat saaneet hieman väriä. Varo polttamasta herkkua!
  4. Kumoa kuumat pähkinät leivinpaperin päälle, levittele ja anna niiden jäähtyä. 
  5. Jos olet malttamaton ja kippaat pähkinät pannulta tarjoiluastiaan, saat yhden ison pähkinäkimpaleen.