| |

Mausteinen punasipulihilloke

Punasipulihilloke on täynnä makua. Ja täynnä käyttömahdollisuuksia.

Mausteinen punasipulihilloke

Makea, suolainen ja joulunmausteinen. Sellainen on punasipulihilloke, joka on upea lisäke monelle jouluiselle ruoalle. Meillä punasipulihilloke on jo el clasico, joulunaikaan kuuluva lisäke. Kinkun tai muun lihan kaverina hilloke on omimmillaan ja maksapateen rinnalle se kuuluu ihan ilman muuta.

Mutta on  punasipulihilloke hyvää myös lanttulaatikon ja sienisalaatin kanssa tai leivällä suolaisen juuston parina. Ja jos paistat vuohenjuustokiekkoa leivänpalan päällä uunissa, ja tarjoat sen kuumana hillokkeen kanssa, saat helpon pikkusyötävän pöytään nopeasti. Pieni purkki punasipulihilloketta on myös kiva joulunajan tuliainen tai muistaminen.

Kokeile punasipulihilloketta vaikka paistetun camembertinkaverina.

Mausteinen punasipulihilloke 

 

Resepti


Mausteinen punasipulihilloke
noin 2 1/2 dl hilloketta

  • 300 g punasipulia
  • 3–4 valkosipulinkynttä
  • 2 dl punaviiniä (tai 1 dl punaviiniä + 1 dl vettä + 1tl punaviinietikkaa)
  • 1/2 dl hunajaa
  • 1/2 dl muscovadosokeria (tai fariinisokeria)
  • 1/2 tl suolaa
  • veitsenkärjellinen muskottipähkinäjauhetta
  • 1 kanelitanko
  • pari pyöräytystä mustapippuria myllystä

  1. Kuori punasipulit ja valkosipulinkynnet. 
  2. Puolita punasipulit ja siivuta ne ohuelti. 
  3. Tee valkosipulista pientä silppua. 
  4. Laita kaikki ainekset kattilaan ja keitä pienellä lämmöllä, kunnes sipulit ovat täysin pehmeitä ja nestettä on jäljellä vain hieman (noin puoli tuntia). Muista kuitenkin, että hilloke tiivistyy jäähtyessään, joten aivan nesteettömäksi sitä ei kannata keittää. 
  5. Nouki kanelitanko pois ja purkita puhtaisiin purkkeihin. Säilytä jääkaapissa. 
  6. Tarjoa punasipulihilloke esimerkiksi osana juustopöytää tai maksapateen tai kinkun kanssa.


Seuraathan Kokkipottia jo Instagramissa? Tule mukaan!