Persimon-sinihomejuustosalaatti
Persimon-sinihomejuustosalaatti kietoo yhteen kauden parhaat maut. Kolmen aineksen yhdistelmä on vastustamattoman hyvä, ja salaatti on valmista viidessä minuutissa!
Piparkakku ja sinihomejuusto on klassikkopari. Tämä pikkujouluihin tai glögi-iltaan sopiva herkku ravistelee totuttuja mittasuhteita. Pipari pääsee kyllä estradille, mutta sen rooli on murumaisen pieni. Pääosassa sen sijaan patsastelee persimon, sesongin herkku sekin, jonka makeutta sinihomejuusto tasaa.
Persimon-sinihomejuustosalaatti on carpacciomaisena herkku. Persimonit siivutetaan ohuelti ja asetellaan lautaselle hieman limittäin. Päälle murennetaan juustoa ja piparkakkua. Kolmen ainesosan salaatti on helppo ja super nopea. Salaatti on valmis viidessä minuutissa!
Voit käyttää salaatissa myös vegaanista sinihomejuustoa, jolloin saat ruoasta maidottoman. yös piparkakut on silloin valittava maidottomina. Piparit voivat olla tarvittaessa myös gluteenittomia.
Tarjoa salaatin kanssa vaikka näitä rentoihin pikkujouluihin tai illanistujaisiin sopivia herkkuja:
- Saaristolaisleipä ja tofuskagen
- Parhaat mausteiset pähkinät
- Suolaiset joulutortut
Persimon-sinihomejuustosalaatti
Raaka-aineet
- 3 kypsää persimonia
- 100 g sinihomejuustoa
- 1–2 piparkakkua
Tee näin
- Pese persimonit ja siivuta ne ohuelti.
- Laita persimonit tarjoilulautaselle.
- Murustele persimonien päälle sinihomejuustoa.
- Murustele päälle piparia.
- Tarjoa heti, ettei piparkakun muruset menetä rapeuttaan.
Vinkit!
Seuraathan Kokkipottilan ruokaseikkailuja jo Instagramissa! Tule mukaan!