Chiansiemen-vadelmahillo

tiistai 27. tammikuuta 2015

Chiansiemenillä ryyditettyä hilloa voi lusikoida puuron, jugurtin tai juustoviipaleen päälle reilulla kädellä, ilman että lopputulos on liian makea. Tavalliseen hilloon verrattuna hillossa on nimittäin selvästi vähemmän sokeria. Hillomaisen rakenteen muodostavat pikkuruiset siemenet, jotka imevät itseensä vadelmista tirskunutta mehua. Ja kun makeutta on vähemmän, on marjaisaa makua enemmän.ReseptiChiansiemen-vadelmahillo
n. 1 1/2 dl hilloa

200g vadelmia
2-3 rkl hunajaa (tai esim. vaahterasiirappia)
1 rkl chiansiemeniä

Mittaa vadelmat kattilaan ja tilsi marjoja vähän tai paljon. Minä pidän eniten tasaisesta hillosta, joten käytän jälkimmäistä metodia. Kiehauta, jotta marjojen rakenne pehmenee, ja lisää hunaja tai muu makeutus. Maista ja lisää tarvittaessa makeutta. Sekoita huolella ja ripottele chiansiemenet samalla sekoittaen. Anna hillon pulputella pienellä lämmollä muutama minuutti. Sekoita, jotta chiansiemenet eivät muodosta klönttejä. Nosta kattila liedeltä ja jätä hillo tekeymään noin 10 minuutiksi. Tarkista tilanne ja lisää hieman siemeniä, jos haluat rakenteeltaan napakampaa hilloa. Jäähtyessään hillo jähmettyy vain vähän.

Chiansiemenhillo säilyy jääkaapissa ilmatiiviissä purkissa noin viikon.

_____
12 kommenttia

 1. Sokeriton vadelmahillo! Nyt ollaan mun superherkkujen ytimessä, rakastan vadelmahilloa. Just hypistelin chiansiemeniä Ruohonjuuressa, mutta jätin vielä sinne. Täähän vois olla sellainen matalan kynnyksen aloitushomma niiden kanssa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sokerittomuutta en tullut edes ajatelleeksi! Ajattelin vain, että vähemmän makeaa hilloa. Se makeus kun minua monesti hilloissa tökkii.

   Mikä tahansa on matalan kynnyksen aloitushomma chiansiemenien kanssa. Tämäkin. Ne on iisejä, jos muistaa sekoittaa ennen kuin ne turpoaa. Maku on helppo tarkastaa, sillä siemenet eivät muuta makua, vain rakennetta.

   Poista
 2. Haa, tätä pitäisi kokeilla. Tosin säilyvyyden kanssa on aina niin ja näin, sokerisetkin tuppaavat unohtumaan ja lopulta homehtumaan... Jospa tän kanssa muistais syödäkin. Ainakin lapset ehkä muistavat vinkua hilloa ja tätä haluais antaakin, kun ei ole sokerilla kyllästetty.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tästä reseptistä tulee onneksi vain purkillinen hilloa. Ja kun vähemmän makeaa hilloa voi laittaa vähän enemmän, kuluu purkki nopeasti!

   Poista
 3. Ihana resepti, tätä täytyy testata! meillä ripotellaan chiasiemeniä aamuisin jogurttiin mutta olisipa hauskaa yhdistää aamujogurttiin (tai puuroon!) tämä chiahillo :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä hillosilmä aina kuivat siemenet voittaa :)

   Poista
 4. Wooooouuuw, tämä mullistaa mun maailman! Hilloa ilman hillosokeria, "terveellistä" hilloa, jota voi huoletta syödä purkillisen viikossa ilman, että vaatekoko suurenee. Aivan mahtavaa! Mä olen jotenkin ihan urpo näissä makeisjutuissa, en tiedä niinku laisinkaan vaihtoehtoja perinteiselle tekemiselle, joten suuri kiitos siitä, että opin taas jotain itselleni täysin uutta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sofia, hersyvästä kommentistasi :D

   Poista
 5. olen ehkä ollut hieman skeptinen chiasiementen suhteen, mutta nyt taidan ainakin kokeilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitkään olin minäkin skeptinen. Mutta chiansiemenet tuo kyllä mukavaa vaihtelua erityisesti aamupalalle.

   Poista
 6. Oletko kokeillut samaamuiden marjojen kanssa? Ideana tuo olisi hyvä vaikka ihan puolukoissa,joihin muuten tavitsee myös paljon sokeria. Täytyy kokeilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen tehnyt chia-hillon mansikoista ja mustikoista, ehkä viinimarjoistakin, jos nyt muistan oikein. Aina hyvää!

   Poista

Sisällön tarjoaa Blogger.