|

Chiansiemen-vadelmahillo

Chiansiemenillä ryyditettyä hilloa voi lusikoida puuron, jugurtin tai juustoviipaleen päälle reilulla kädellä, ilman että lopputulos on liian makea. Tavalliseen hilloon verrattuna hillossa on nimittäin selvästi vähemmän sokeria. Hillomaisen rakenteen muodostavat pikkuruiset siemenet, jotka imevät itseensä vadelmista tirskunutta mehua. Ja kun makeutta on vähemmän, on marjaisaa makua enemmän.

Resepti

Chiansiemen-vadelmahillo
n. 1 1/2 dl hilloa

200g vadelmia
2-3 rkl hunajaa (tai esim. vaahterasiirappia)
1 rkl chiansiemeniä

Mittaa vadelmat kattilaan ja tilsi marjoja vähän tai paljon. Minä pidän eniten tasaisesta hillosta, joten käytän jälkimmäistä metodia. Kiehauta, jotta marjojen rakenne pehmenee, ja lisää hunaja tai muu makeutus. Maista ja lisää tarvittaessa makeutta. Sekoita huolella ja ripottele chiansiemenet samalla sekoittaen. Anna hillon pulputella pienellä lämmollä muutama minuutti. Sekoita, jotta chiansiemenet eivät muodosta klönttejä. Nosta kattila liedeltä ja jätä hillo tekeymään noin 10 minuutiksi. Tarkista tilanne ja lisää hieman siemeniä, jos haluat rakenteeltaan napakampaa hilloa. Jäähtyessään hillo jähmettyy vain vähän.

Chiansiemenhillo säilyy jääkaapissa ilmatiiviissä purkissa noin viikon.

_____