Hella & Herkku - valikoituja herkkuja Helsingissä

keskiviikko 18. helmikuuta 2015

Ensimmäistä kertaa kolkuttelin Töölössä sijaitsevan Hella & Herkku -kaupan ovea toissa syksynä, muutama päivä ennen avajaisia, eikä kauppias kai kehdannut olla avaamatta ovea pitkänmatkalaiselle. Sen jälkeen liike on kuulunut ohjelmaani Helsingissä aina, kun se on aikataulullisesti ollut suinkin mahdollista. Joskus olen suhauttanut pikaisesti ovelle taksilla matkalla palaverista lentokentälle, joskus voin onneksi varata aikaa enemmän. Silloin tiskin alta kaivetut balsamicomaistiaiset tai tarinat tuotteiden takaa tekevät asioinnista elämyksen. 

Hellan & Herkun valikoima koostuu pääasiassa Välimeren alueen herkuista. Tuoretuotteita, kuten juustoa, ei kaupassa ole, mutta hyllyt notkuvat muista erikoisuuksista. Niiden lisäksi valikoimiin ovat päässeet yksittäiset tuotteet esimerkiksi länsinaapuristamme. Putiikissa minua viehättää laadukkaan ja hyvän valikoiman lisäksi Anna-kauppiaan vahva asiantuntemus ja aito innostus Välimeren alueen tuotteisiin. Tieto tuotteista, tuotteiden alkuperästä ja historiasta sekä tietämys tuottajista ja niiden perinteistä polveilevat luontevasti keskusteluissa olematta tyrkyttävää tai ulkoaopeteltua. Toisaalta kaupassa saa myös tutkailla valikoimaa rauhassa, jos niin haluaa. Annan kiinnostus ja osaaminen ruoanlaittajana tuo myös oman mausteensa kaupantekoon: vinkit ja resepti-ideat tulevat kaupan päälle. Asiakkaana on helppo luottaa suosituksiin, kun tietää, että tuotteet ja ideat on testattu kotikeitiössä.


Hella & Herkku kuuluu niihin kauppoihin, joissa ostoskäyttäytymistä on pakko tietoisesti hillitä. Usein sitä tosin hillitsevät myös arkiset faktat kuten lentokentän turvatarkastuksen nestesäännöt. Onneksi Anna lähettää tuotteita tilauksesta postitse, vaikka varsinaista verkkokauppaa ei olekaan.  

Olen ostanut Hellasta & Herkusta paljon tuotteita sekä omaan käyttömme että lahjaksi. Suosikkituotteitani ovat olleet:
  • Gran Mugnaio 00-pizzajauhot, joista tehty taikina on vertaansa vailla. Jauhoihin on lisätty gluteenia, joten taikinaan muodostuu aivan poikkeuksellisen hyvä sitko.
  • kuivatut kaprikset ovat liki ainoa asia, jota en voi vastustaa, jos ne ovat näkösällä. Kun joku piilottaa kaapin perälle keksit, minä piilotan kuivatut kaprikset. On hämmentävää, kuinka maukkaita ja suolaisia kuivatut kaprikset ovat, vaikka niihin ei ole lisätty mitään.
  • kaprikset oliiviöljyssä nostavat kaprikset aivan uudelle tasolle. Myös öljy on ihanaa!
  • oliiviöljyt ja balsamicot voi toki ostaa lähikaupastakin, mutta suosittelen ehdottomasti testaamaan erikoiskaupan valikoimaa; ero on huima ja makusävyjä uskomattoman paljon. Nyt valikoimissa on myös perinteiset Pedronin balsamicot.
  • Musta 5101-tiskirätti on kotimainen, bambuviskoosista valmistettu luuttu. Meillä rättejä on kolme, joista yksi on aina käytössä, toinen varalla ja kolmas pesussa. Samat rätit ovat palvelleet mainiosti jo toista vuotta. Hella & Herkku myy myös Musta 5101:n tiskiainetta, keittiöpyyhettä ja tiskiharjaa.
  • Pärlans Konfektyr on pieni tukholmalainen karkkitehdas, josta kirjoitin jo viime kesän Tukholman tärpeissäni. Nyt Pärlansin järisyttävän hyviä kermatoffeita saa myös Helsingistä, sillä ne rantautuivat äskettäin Hellan ja Herkun valikoimiin. Myös Saltlakrits-kastike saa vahvan suositukseni. 
  • pastat ovat superhyviä. Kannattaa kokeilla esimerkiksi sitruunapastaa ja rouheapintaisia lasagnelevyjä.


HELLA & HERKKU
Museokatu 15
Töölö, Helsinki


ps. Museokadulla on muitakin mukavia kivijalkakauppoja, joista kiva koonti on juuri julkaistu Sweet Chili-blogissa.14 kommenttia

anne/ 52 weeks of deliciousness kirjoitti...

Hella & Herkku on ihana, Anna myös! olen kohtalaisen lähellä töissä, mutta tulee käytyä ihan liian harvoin :)

Hannele kirjoitti...

Aika monesti se on just näin: Kun on lähellä, tulee käytyä harvoin. Kun on kaukana, tulee käytyä ainakin suhteessa kaupungissa vietettyyn aikaan paljon useammin :)Virpi kirjoitti...

Ah, pakko suuntia vihdoin ja viimein itsekin tässä seuraavan palkkapäivän tienoilla Hellaan ja Herkkuun... tuotteista olen päässyt osalliseksi siellä ja täällä, mutta itseäni en ole vielä saanut kauppaan saakka vietyä.

Anna kirjoitti...

Hannele sinun visiitit piristää aina, vaikka sitten tulisit taksilla pikaisesti suhaten.
Pärlansit ovatkin kas kummaa loppuneet, mutta uutta kuormaa odottelen jo.

Sofia kirjoitti...

Hella&Herkun balsamicomaistiaiset - aah! Itselleni tarttui mukaan pullo balsamicoa, joka on älyttömän hyvää ja lisäksi yllättävän riittoisaa.
Ja ne pastat! Erityissuositus sitruuna-munapastalle. Kauppiaan suosituksesta en laittanut pastan sekaan mitään muuta, kuin sulaa voita ja parmesaania. Syödessä huokailimme avopuolison kanssa kilpaa. Sairaan hyvää!
Pitäisi vaan saada kintut viemään Museokadulle päin vähän useammin...

Hannele kirjoitti...

Putiikki on nyt sulla niin helposti saavutettavissa, että mene ihmeessä äkkiä! #niinkunolisitjo

Hannele kirjoitti...

Kiitos, Anna! Minuakin visiitit piristää :)

Kas kummaa, meilläkään ei ole enää kuin muutama hassu Pärlans. Slurps! Mutta yhtään en syöny ennen koti(ove)a. Hyvä minä!

Hannele kirjoitti...

Minut huumasi siirappisen balsamicon lisäksi raikas ja omenainen condimento. Ihania!

Sitruunapasta on tosi hyvää!

Sari - CampaSimpukka kirjoitti...

Minäkin tykkään käydä Annan kaupassa ja aina sieltä löytyy jotain, mitä ihan välttämättä tarvitsee! :D Esimerkiksi nuo mainitsemasi tiskirätit, ne ovat aivan loistavia.

Hannele kirjoitti...

Viimeksi tarvitsin ihan välttämättä taas vaikka ja mitä :)

Tiskirätit on ihan ykkösiä!

Jael kirjoitti...

Annan kauppa on kyllä tosi kiva;kävin siellä kesällä:)

Hannele kirjoitti...

Olen samaa mieltä!
Ihailen myös Annan rohkeutta heittäytyä yrittäjyyteen. Tähän maailman aikaan se on huikea juttu.

Unknown kirjoitti...

Ihana kauppa ja tuotteet! Ostoskassiin on aina eksynyt kaikenlaista:)

Hannele kirjoitti...

Oi kyllä!
Ja aina kauppaan on tullut jotain uutta ja mielenkiintoista.

Sisällön tarjoaa Blogger.