|

Kahdesti paistetut uuniperunat täytettyinä (Potato Skins)

Joskus on hyvä tehdä tarkoituksella liikaa ruokaa, jotta ylijäämästä saa tehtyä helposti toista ruokaa. Samalla seuraavan päivän ruoka on ratkaistu. 

Paistettu riisi on yksi jatkojalostussuosikkimme. Liki aina keitämme riisiä tarkoituksella liikaa, laitamme sen kylmään, ja paistamme riisiä pannulla seuraavana päivänä. Aika moni muukin taitaa tehdä samalla tavalla, sillä thaimaalainen paistettu riisi on reseptiarkistomme selvästi suosituin resepti.

Myös uuniperunoita teemme usein pari ylimääräistä. Kaavimme mehevän perunan kuorista kulhoon, sekoitamme joukkoon lisää herkkuja ja laitamme uudelleen uuniin. Kahdesti uunissa käyneessä perunassa on rapea kuori ja mehevä sisus. Vanhaa sanontaa mukaellen: joka kahdesti paistaa, se herkun maistaa.

Resepti

Kahdesti paistetut uuniperunat täytettyinä (Potato Skins)

2-4:lle

2 kypsää uuniperunaa
n. 3 rkl ranskankermaa
1 tl sinappia
ripaus suolaa & mustapippuria
muutama tippa chilikastiketta (esim. Sriracha)
1 tomaatti
(hienonnettua kinkkua, paistettua pekonia muruina)
kourallinen juustoraastetta
tuoreita yrttejä (basilikaa, persiljaa)

Puolita kypsät ja jäähtyneet uuniperunat pituussuunnassa. Kaavi iso osa perunoiden sisuksesta kulhoon. Kuoriin saa jäädä kerros perunaa.

Litsi perunaa haarukalla pienemmäksi, lisää sopiva määrä ranskankermaa (määrä vaihtelee hieman perunoiden koosta riippuen) ja mausta sinapilla, suolalla ja pippurilla sekä pienellä määrällä chilikastiketta. Lisää joukkoon kuutioitu tomaatti, se lisää ihanasti mehevyyttä, ja halutessasi esimerkiksi paistettua pekonia pieninä murusina. Maista ja säädä makua tarvittaessa.

Lusikoi täyte perunoiden sisään. Ripottele juustoraastetta päälle ja paista perunoita uunissa (180-200 astetta) 15-20 minuuttia eli kunnes juusto on saanut hieman väriä ja täyte on lämmennyt. Nauti siltään tai esimerkiksi avokado-tomaattisalaatin tai vihersalaatin kanssa.

_____