|

Mustikkainen kefirsmoothie

Yksi suurista ruokatrendeistä maailmalla on hapatus. Ei siis sellainen hapatus, joka on silkkaa hupatusta, vaan sellainen hapattamista tarkoittava hapatus.

(Suomen kieli, että minä rakastan sinua.)

Hapatetuista maitotuotteista Suomen markkinoilla uusi tulokas on kefir, jonka Soppa365 nosti viiden trendijuoman joukkoon. Kefir on idästä kotoisin oleva, juoksevaa jugurttia tai piimää muistuttava tuote, joka on kirpsakkaa ja raikasta. Aikanaan Kaukasuksen vuorten paimenet hapattivat tuoretta maitoa saadakseen voimajuomaa. Kun kefiriä kului, lisättiin joukkoon tuoretta maitoa ja siten kefirin juuri säilyi sukupolvelta toiselle. Juoman terveysvaikutuksia pidettiin merkittävinä ja monen englanninkielisen nettisivun mukaan kefir parantaakin liki kaikki vaivat ja taudit. Venäläiset ovat varmasti tosi terveitä, sillä luin kefirin olevan maan suosituin hapanmaitotuote.

Me surautimme kefiristä mustikkaisen smoothien. Kun kefiriä ja marjoja on yhtä paljon, on lopputulos raikkaan hapokas, mitä inkivääri vielä korostaa. Jos pidät vähemmän kirpeästä smoothiesta, voit vähentää kefirin määrää tai lisätä makeutusta.

Kun purkki on vajunut vielä yhden smoothiesatsin verran, ryhdyn oman elämäni paimeneksi. Jatkan kaupasta ostettua kefiriä maidolla ja hapattelen hetken. Palataan asiaan, jos kokeilusta on jotain kerrottavaa.

Resepti

Mustikkainen kefirsmoothie
2 reilua annosta

4 dl maustamatonta Kefir-juomaa
4 dl mustikoita
1 tl inkivääriraastetta
n. 2 rkl hunajaa

Kuori pala inkivääriä ja raasta se pienimmällä mahdollisella terällä. Mittaa blenderiin kaikki ainekset ja surauttele, kunnes smoothie on tasaista. Maista ja lisää makeutta tarvittaessa.

_____

  ps. Myös Kivistössä ollaan aallon harjalla. Siellä on hapatettu purjoa!